Oudekki Loone rääkis ETV "Kahekõne" saates nii Yana Toomist, eelseisvatest Keskerakonna volikogu valimistest, samuti tema jõudmisest Keskerakonda ning osalemisest pronksiööl.

"Yana tugevus on, et ta on siiras ja tahab leida kompromisse," märkis Loone. Samuti ei näe ta kuidagi, et Toom moodustaks kuidagimoodi eraldi leeri Keskerakonnas. "Venekeelsed inimesed usaldavad Keskerakonda tervikuna," märkis Loone. Siiski märkis Loone, et Jüri Ratas ei ole vene valija seas jõudnud niivõrd märkimisväärselt silma torgata nagu näiteks Edgar Savisaar, kelle nimi tundub olevat üks Keskerakonna sümbolitest.

Loone oli pronksiööl tänavatel, et oma silmaga ajaloolist sündmust näha "Parlament oli kaotanud kontakti Eesti riigiga," ütles Loone kokkuvõtvalt, ja märkis, et see, kuidas tollast kriisi lahendati, oli vale. "Ega mulle praegune valitsus ka ei meeldi, nad ei saa oma tööga hakkama," sõnas Loone intervjuus.

Keskerakonna peasekretäri ameti sel suvel skandaaliga poliitikast lahkunud Priit Toobalilt üle võtnud Loone märkis, et Savisaar palus tema abi ning tal oleks olnud inetu talle ära öelda. "Toobal jättis mulle arvutisse ühe kausta – erakond. Ja siis hakkasid mulle helistama igasugu inimesed, kellel oli Priiduga eri kokkulepe," kirjeldas Loone, kes pidi seejärel kontrollima, missugune kokkulepe on dokumentides kirjas - sest erakond peab lubadusi täitma - ning missugune võib olla kellegi halb nali. Toobal palus end aga kuu aega pärast skandaalset lahkumist mitte tülitada. "Ma mõistan ja austasin seda," lisas Loone, kuid see tingis omaette olukorra, kus Loone jäi väidetavalt infosulgu garantiikirjade asjus.

Küsimus, kas Savisaar oli garantiikirjadest teadlik või mitte, on Loone sõnul suunatud Priit Toobalile.

Ka garantiikirjade praeguse käekäigu detailidesse ei soovinud Loone laskuda. "Meil on vaidlus pooleli ja ma hea meelega ei kommenteeriks midagi, mis puudutab seda vaidlust. Mul ei ole huvi kuidagi mõjutada seda protsessi," märkis Loone.

Laupäevasele Keskerakonna volikogu istungile läheb Loone vastu lootusrikkalt: "On oluline, kuidas hääled jaotuvad ja mida pärast tehakse: kuidas inimesed tunnetavad praegu erakonnas toimuvat," sõnas Loone, ja pidas võimuvahetust - näiteks Keskerakonna büroos lukkude vahetamist ning mitmeid erakonnakaaslaste skandaalseid väljaütlemisi - showks.

"Mind teeb Eesti poliitikas murelikuks see, et selle asemel, et võtta asju pragmaatiliselt, seista valijate huvide eest, tegeletakse mingite isiklike kemplemistega," sõnas Loone.