Möödunud aasta veebruaris rääkis ETV saade "Pealtnägija" sellest, kuidas Eesti üks rikkamaid ärimehi ja dividendimiljonär Vello Kunman ehitab Tallinnas Nõmme mändide alla ilma lubadeta uut maja. Nimelt saadi luba seal asunud miljööväärtusliku hoone renoveerimiseks, kuid selle asemel võeti endine hoone maha ja ehitati ilma lubadeta sootuks teistsugune ja hulga suurem maja.

Meenutuseks, et Sihi 108 kinnistu vahetas pärast probleemide tekkimist möödunud aasta 26. veebruaril omanikku, kelleks sai Marika Lehtla, kes on kahe ettevõtte kaudu seotud nii Kunmani kui ka Villu Reiljaniga.

Tallinna linnaplaneerimise amet saatis möödunud aasta sügisel kinnistu omanikule lammutuskorralduse, millele oodati arvamusi ja selgitusi. Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik ütles Delfile, et Sihi 108 asuva omaniku arvamust ja vastuväiteid kaaluti igakülgselt, aga kokkuvõttes tegi amet siiski tänavu 6. mail ettekirjutuse ebaseaduslikult püstitatud elamu lammutamiseks ja ebaseaduslikult lammutatud väärtusliku hoone taastamiseks.

Kinnistu omanik linnaplaneerimise ameti ettekirjutust muidugi täita ei tahtnud, mistõttu kaebas ta selle Tallinna halduskohtusse. Kohus pole veel oma otsust teinud. Kohtuistungi toimumise ajaks on määratud tuleva aasta 27. märts.

Kuigi praeguseks on hoone ümber kirjutatud teise inimese nimele, siis seoses sama majaga peab kohut käima ilmselt siiski ka Vello Kunman, keda prokuratuur kahtlustab Edgar Savisaarele meelehea andmises, et ebaseaduslik maja saaks siiski kerkida.