„Meil oli viiteid, luureteenistuslikke viiteid, et ta tahtis Saksamaal kõigepealt ronge rünnata. Lõpuks konkretiseerus see Berliini lennujaamu silmas pidades,“ ütles Maaßen, vahendab Die Zeit.

Juba septembri algusest saadi viiteid sellele, et terroriorganisatsioon Islamiriik kavandas rünnakut Saksamaa infrastruktuuriobjektide vastu. „Meil kulus, võib öelda, kuni eelmise nädala neljapäevani aega, et välja selgitada, kes selle eest Saksamaal vastutab,“ ütles Maaßen.

Reedel andis BfV teate al-Bakri kohta edasi Saksi liidumaa politseile. Sihtmärgiks olnud isikut jälgiti Maaßeni sõnul ööpäevaringselt. Vahistamine laupäeva hommikul Chemnitzis aga ebaõnnestus. 22-aastase Al-Bakri vahistamisega esmaspäeval Leipzigis hoiti uurijate sõnul ära sama suur rünnak nagu Prantsusmaal või Belgias aset leidnud.

Kahtlusalune võis Leipzigi saabuda varem, kui seni arvatud. Ajalehe Bild teatel otsis ta laupäeval Süüria pagulaste internetivõrgustiku abil magamiskohta Leipzigis. „Me sõitsime siis kohale ja võtsime ta kaasa,“ rääkis üks süürlastest, kes hiljem al-Bakri kinni võtsid. „Me olime alguses ühe sõbra juures tema korteris, sõime seal riisi ja lambaliha. Siis sõitsime me teise sõbra juurde, sest seal oli rohkem ruumi. Terrorist ööbis seal.“ Pühapäeval ajas teine süürlane al-Bakril viimase soovil juuksed maha.

Päeva jooksul nägid võõrustajad Facebookis jooksus oleva terroristi tagaotsimiskuulutust. Al-Bakr ütles neile, et oli just Süüriast saabunud ja tal oli Leipzigis töö saamise väljavaade. Teda aga enam ei usutud. Kui al-Bakr end pühapäeva õhtul taas magama sättis, postitasid nad Facebooki tema foto ja arutasid teiste süürlastega, kas ta on tagaotsitav terrorist. Siis sidusid nad al-Bakri pikendusjuhtmetega kinni ja teavitasid politseid. RTL-i teatel püüdis al-Bakr end seepeale vabaks kaubelda, kuid asjatult.