Rõivas märkis, et eeskätt on vastumeelsust või kriitikat olnud Juhan Partsi tegevuse suhtes poliitikuna ja see on iseenesest mõistetav. "Juhan Parts on olnud kaks aastat peaminister, pikki aastaid valitsuse liige ja see on täiesti loomulik, et toonasel opositsioonil on tema tegevuse suhtes tõsist kriitikat," kommenteeris Rõivas, lisades, et tema hinnangul ei ole olnud vastuväiteid sellele, kas Juhan Parts on pädev Euroopa Kontrollikojas tööle asumiseks.

"Kui me vaatame Juhan Partsi CV-d, siis ta mitte ainult ei ole olnud endine peaminister, vaid ta on olnud ka riigikontrolör ja see on just see ametikoht, kuhu ta väga hästi sobib," kommenteeris Rõivas.

Küsimusele, kas tänase konsensuse taga oli mingi kokkulepe, mis ärgitas sotsiaaldemokraate sammu tagasi astuma ning Juhan Partsi - küll vastumeelselt - toetama, vastas Rõivas, et tegu oli kokkuleppega teha omavahel valitsuses head koostööd.

"Ma usun, et me kõik saame aru, et kui on valitsus, kellel on suured ambitsioonid, kes tahab teha olulisi reforme, siis me ei saa lõputult jätta ka selliseid väiksemaid lahendamata küsimusi oma koostööd kummitama," märkis peaminister.

Seejärel tunnustas peaminister koalitsioonipartnereid: "Ma arvan, et sotsiaaldemokraadid tegid väga suure ja väga hea käigu just valitsuse tervise seisukohast. Kui me teeme üksteisele teatud küsimustes järeleandmisi, siis on meil võimalik eeldada ka üksteiselt sama vastu ja ma väga tunnustan koalitsioonipartnereid selle väga ratsionaalse ja väga mõistliku tegevuse eest. Ma arvan, et see on väga õige, et tulebki koalitsioonis aeg-ajalt teha kompromisse," sõnas Rõivas.

Mida ütles peaminister Taavi Rõivas täna ametisse nimetatud presidendi Kersti Kaljulaidi kohta, vaata lähemalt videost!