Sotsiaaldemokraadid olid juba aasta tagasi tagasi tuliselt vastu sellele, et Juhan Partsist saaks Euroopa Kontrollikoja Eesti esindaja. Kogu selle aja jooksul on IRL ja Reformierakond olnud ühemõtteliselt ja jäigalt Juhan Partsi kandidatuuri taga.

Tänaseks on Juhan Partsist saanud suur roheline õun.
Jevgeni Ossinovski

"Olen öelnud, et Juhan Parts ei ole sobiv kandidaat sellele kohale. Olen palunud peaministril leida uus kandidaat. Oleks partnerid pakkunud kevadel uue kandidaadi, oleks küsimus ammu lahendatud. Uut kandidaati ei tulnud, ehkki konsensuslik valitsemisloogika oleks seda eeldanud," teatas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sotsiaalmeedia vahendusel.

Kõrvutades kõnealuse ametikoha sisu selle üle seni toimunud väitluse kestuse ja intensiivsusega, meenus Ossinovskile üks Rene Magritte'i groteskselt ebaproportsionaalne kompositsioon. "Tänaseks on Juhan Partsist saanud suur roheline õun," märkis Ossinovski, ning tõi oma mõtteavalduse illustreerimiseks välja kõnealuse kompositsiooni.

Oluline Eesti usaldusväärsus

Minister märkis, et ei tema enda ega ka erakonna arvamus Juhan Partsist ei ole ajaga muutunud. Muutunud on olukord.

"Valides Kersti Kaljulaidi presidendiks teadsime, et peame seejärel kiiresti leidma ka kontrollikoja liikme. Alates tänasest on küsimuse all Eesti Vabariigi rahvusvaheline usaldusväärsus. Et Reformierakonna ja IRLi ühisliit selles küsimuses on murdmatu, otsustasime sel korral astuda sammu tagasi, et Eesti saaks minna edasi," kommenteeris Ossinovski.