Viie protsendi künnise peaksid ületama veel Leedu Vabariigi liberaalide liikumine (9 protsenti), Leedu poolakate valimisaktsioon ja kristlike perekondade liit (LLRA – KŠS) (5,47 protsenti) ning Kord ja Õiglus (5,34 protsenti).

Puteikise ja Krivickase korruptsioonivastane koalitsioon (keskpartei ja pensionäride partei) kogus 6,07 protsenti häältest, kuid valimisliidud peavad seimi pääsemiseks kokku saama vähemalt seitse protsenti häältest.

Pühapäeval toimus parlamendivalimiste esimene voor, kus kandideeris 1400 poliitikut. Osa võttis iseseisvalt 12 parteid, kellele lisandus kaks valimisliitu.

End tsentristlikuks jõuks nimetav LVŽS kinnitab, et on valmis koalitsiooniläbirääkimisteks nii parem- kui vasakerakondadega, kuid rõhutab, et kokkulepped on võimalikud alles pärast valimiste teist vooru, mis toimub 23. oktoobril.

Mitteametlikel andmetel tagas LVŽS endale parlamendis 20 kohta, TS – LKD saab ühe koha vähem ning LSDP võib arvestada 13 kohaga. Liberaalide liikumine peaks saama kaheksa kohta. LLRA – KŠS ning Kord ja Õiglus peaksid mõlemad saama viis kohta.

LVŽS-i juht Ramūnas Karbauskis ütles, et erakond loodab pärast valimiste teist vooru koalitsiooniläbirääkimistel keskse positsiooni saada ning moodustada professionaalide valitsuse, kus parteiline kuuluvus ei oleks määrav faktor. Karbauskise sõnul on võimalik ka selline variant, et sotsiaaldemokraadid ja konservatiivid lähevad LVŽS-iga ühte valitsusse.

TS – LKD juht Gabrielius Landsbergis ütles aga, et koostöö sotsiaaldemokraatidega on võimalik raskustega ning lubas veenda LVŽS-i moodustama koalitsiooni konservatiivide ja liberaalidega.

Sotsiaaldemokraatide juht, senine peaminister Algirdas Butkevičius tunnistas, et ootas paremat tulemust.