Sündmuskohale saadeti päästemeeskonnad Kohtla-Järve päästekomandost, Jõhvi päästekomandost, Mäetaguse vabatahtlikud ja kiirabi. Päästjate kohale saabudes põles teisel korrusel asuv korter. Naabrite sõnul võis korteris olla inimene, teatas päästeamet.

Korterisse ukse kaudu sisenenud suitsusukeldusvarustuses päästjad selgitasid, et elutoas põleb voodi. Päästjad tõid korterist välja ühe kannatanu, kes anti üle kiirabile. Kiirabi viis kannatanu-63 aastase meesterahva haiglasse.

Kustutustööd lõpetati kell 21.33. Korter kontrolliti üle termokaamera abil ning trepikoda tuulutati. Korter sai suitsu- ja veekahjustusi. Päästetöö juhi sõnul oli korteris suitsuandur, kuid see ei olnud töökorras. Tulekahju tõenäoliseks põhjuseks oli hooletu suitsetamine voodis.

Päästeamet juhib tähelepanu, et hooletu siseruumides suitsetamine on traagiliselt lõppevate tulekahjude sagedaseks põhjuseks ja seega on uinumiseelne voodis suitsetamine eluohtlik! Tulekahjust annab märku ja aitab elu ning vara päästa ainult töökorras ja nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur.