Vabariiklaste asepresidendikandidaat Indiana kuberner Mike Pence kritiseeris Trumpi pärast tema väljaütlemiste avalikukstulemist ja tühistas Wisconsinis plaanitud kampaaniaürituse, vahendab CNN.

Lisaks Pence’ile on Trumpi suhtes jahenenud teisedki erakonnakaaslased. Arizona senaator John McCain loobus Trumpi toetamast. Tema vulgaarsetele kommentaaridele lisaks heitis ta Trumpile ette ka teisi, värskemaid käredaid avaldusi.

„Trumpi käitumine sel nädalal ja tema naisi alandavate kommentaaride ilmsikstulek ning seksuaalsete jõhkrustega uhkustamine muudavad tema toetamise jätkamise võimatuks. Mina ja mu abikaasa Cindy ei hääleta Donald Trumpi poolt,“ ütles ta ja täpsustas, et ei ole kunagi demokraatide poolt hääletanud ega kavatse toetada ka Hillary Clintonit.

Ka Texase senaator Ted Cruz kaalub väidetavalt Trumpi seljatagant lahkumist.

Isegi Trumpi naine Melania on teinud avalduse, et mehe sõnad olid solvavad. „See ei esinda meest, keda ma tunnen. Tal on juhi süda ja meel. Ma loodan, et inimesed võtavad tema vabandused vastu, nagu mina olen teinud, ja keskenduvad olulistele küsimustele,“ teatas naine.