„Möödunud on aasta, mille jooksul täidavad meie relvajõud lahinguülesandeid Süüria Araabia Vabariigis. Selle aja jooksul on õnnestunud olukorda riigis stabiliseerida, vabastada märkimisväärne osa territooriumist rahvusvaheliste terroristide relvarühmitustest, korraldada vaenupoolte lepitamise Vene keskuse töö,“ ütles Šoigu neljapäeval sõjalis-tehnilisel konverentsil, mis on pühendatud relvastuse tänapäevastamisele Süüria kogemuse põhjal, vahendab RIA Novosti.

Šoigu tuletas meelde, et operatsiooni käigus on Vene õhu- ja kosmosejõud andnud lööke mässuliste koondumispaikadele ja nende infrastruktuurile, viinud Süüria kodanikele humanitaarabi ning lahendanud teisi, mitte vähem tähtsaid ülesandeid.

„On saadud praktiline kogemus suure täpsuse ja tegevusulatusega relvade väljatulistamisest pealvee- ja allveelaevadelt Kaspia ja Vahemere akvatooriumidelt. Strateegilise lennuväe lennukid on kasutanud reaalses lahinguolukorras esimest korda uusi õhus baseeruvaid rakette H-101 tegevusulatusega kuni 4500 kilomeetrit,“ loetles Šoigu.

„Paljud tänapäevase kodumaise relvastuse näidised on läbinud katse keerulistes kõrbetingimustes ning näidanud tervikuna oma töökindlust ja efektiivsust,“ lausus Šoigu.

Šoigu rõhutas, et sõjatööstuskompleksi ettevõtted loovad praegu perspektiivset relvastust, mis jõuab vägedeni lähitulevikus. „On tähtis, et uute näidiste väljatöötamisel ning ka olemasoleva tehnika ekspluateerimisel võetaks arvesse Süüria kogemus,“ ütles Šoigu.