Venemaa välisministeeriumi veebilehel avaldatud kommentaaris öeldakse, et USA välisministeeriumi teade koostöö ühepoolse katkestamise kohta Venemaaga Süüria konflikti reguleerimisel kutsub esile sügavat pettumust, vahendab Izvestija.

Kommentaaris öeldakse, et vaatamata Venemaa välisministri Sergei Lavrovi läbirääkimistele USA riigisekretäri John Kerryga, mis olid mõeldud olukorra normaliseerimiseks Aleppo ümbruses, ei toetanud Washington Moskva valmisolekut kuulutada seal välja 72-tunnine „humanitaarpaus“. Veel teatab Venemaa välisministeerium, et Ameerika pool ei ole kunagi avaldanud märkimisväärset survet Al-Nusra rindele.

Washingtoni otsus näitab Moskva arvates seda, et USA ei suuda täita võtmetähtsusega tingimusi koostöö jätkamiseks Venemaaga Süürias.

Venemaa välisministeeriumi hinnangul ei pruukinud Washingtonil sellist kavatsust ollagi, mis viib mõttele, et USA on valmis soovitud režiimimuutuse saavutamiseks Süürias astuma liitu terroristidega ja sõlmima tehingu saatanaga.

Moskvas leitakse seetõttu, et kui Süüriat tabavad terroristide uued löögid, lasub süü selle eest USA-l.

„Valik on Washingtonil, kus tuleb kainelt kaaluda, millist tulevikku Süüria rahvale tahetakse,“ teatab Venemaa välisministeerium.