Möödunud sügisel, kui lapsevanemad esimese kuu lõpul arve said, vaatas sealt vastu juba krõbedam hind: 55 eurot. Eelmisel nädalal saadeti aga laiali esimesed arved selle õppeaasta esimese õppekuu eest ning nüüd maksab pilliõpe 60 eurot kuus. Seega on kahe aastaga tõstetud hinda kokku 20 protsenti. Seejuures pole teavitust hinnatõusust arvele eelnenud.

Tallinna munitsipaalhuvikoolides on kokku 566 ning üldhariduskoolides 250 huviringi. 2016/2017. õppeaastaks korrigeerisid oma hinnakirju kõik huvikoolid, kuid igal aastal kõigis huvikoolides hindu ei muudeta, kommenteeris haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar ERR-i uudisteportaalile.

Õppeaastal avatavate ringide info - sealhulgas hinnad - paneb iga haridusasutus üles oma kodulehele ning lisaks on hinnakirjad saadaval ka Tallinna kodulehel. Huvikooli koha kasutamise lepingust tulenevalt teavitab vanemaid - vanema antud kontaktidele - hinnamuudatustest huvikool.

"Ettepanekud hindade muutmiseks teevad huvikoolid õppeaasta lõpus ning need hakkavad kehtima uuest õppeaastast, seega on lapsevanematel võimalik last ringi registreerides olla kursis ringitasudega antud õppeaastal. Õppeaasta jooksul ringitasusid ei tõsteta," sõnas pressiesindaja Jürisaar.