"Suvi otsa me ehitasime endale põhimõtteliselt nagu suurt paleed, uhkeid sambaid, kõrgeid nõudmisi, standardeid ja lagesid, aga kui sisse hakkasime kolima, siis äkki selgus, et me peame kolima kõrvalolevasse väikesesse kuuti - ma räägin siin protsessist, mitte presidendist ega kandidaadi isikuomadustest, vaid sellest protsessist, tunnetusest, mis aset leidis. Seda kahtlemata tunnetab ja tajub väga mõistliku inimesena ka presidendiks valitud Kersti Kaljulaid," rääkis Moora "Ringvaates".

Moora ütles, et kui paljudele inimestele on harjumatu, et Kaljulaid on oma intervjuudes väga napisõnaline, siis tegelikult suudab ta väga täpselt ja konkreetselt oma mõtte edasi anda, vahendab ERRi uudisteportaal.

"Pole ju etteheidet sellele, et ta midagi varjaks või püüaks maha vaikida. Seda tunnet, ma arvan, pole kellelgi põhjust praegu tunda, pigem oleme saanud laiadel teemaringidel väga täpseid ja selgeid seisukohti," lisas ta.

Presidendina peaks Kaljulaid Moora sõnul jääma iseendaks. "Igasugune teesklus, pingutus, et näida presidentlikum - rääkida aeglasemalt, kaalukamalt, rõhutada mingeid sõnu üle, pidada mõttepause - reeglina kukub läbi. Kui inimene räägib kiiresti, on konkreetne, siis olgu ta konkreetne edasi," ütles politoloog.

Kahtlemata vajab Kaljulaid aga enda ümber nõunike ringi, kuna presidendi teemade ring on tunduvalt laiem kui tema senised ülesanded.

"Ma ka ei tea, kes need inimesed on, keda ta hakab kuulama. Üks tema paljudest kondiproovidest, kus näeme, millise inimesega, millise juhtimisnägemusega, millise vaatega inimesega on tegu, on selle järgi, keda ta enda lähikonda värbab, keda paneb oma meeskonda lähimate nõunikena juhtima, kes hakkavad tema eest kõnelema. Kuigi soovitan tal iseenda eest kõneleda," selgitas Moora.