Randjärv tunnistas, et tema ERMi avamisel selle eksponaadi juurde, mis pildirüüstet pidi kujutama, ei sattunud ning ei näinud, kuidas see toimis.

"Ühelt poolt on sellised šokeerivad võtted näituse kujundajate poolt planeeritud ilmselt meelega, et tekitada emotsioon, mis meelde jääb ja mõjub lisaks visuaalsele ka tunnetuslikult ning tekitabki vastandlikke arvamusi. Teisalt on muidugi väga kurb, kui ekspositsiooni detailid riivavad kellegi isiklikke tundeid. See ei peaks olema suurejoonelise ja rahvuslikke väärtusi esiletoova näituse eesmärk," rääkis Randjärv Delfile.

Kultuurikomisjoni esimees pakkus välja, et ehk oleks abi, kui juures oleks põhjalikum seletav jutt, mis rõhutaks selgemalt ajaloolist kirikute rüüstamise fakti ning kust saaks teavitust ka selle kohta, et käesolev kujutis on eelkõige näitlikustamiseks mõeldud, mitte olulise sümboli alandamiseks tehtud.

"Loomulikult võib kaaluda ka kujutise väljavahetamist, kui nii otsustavad näituse kuraatorid. Võib-olla võiks seda teemat EELK esindajatega koos arutada ja siis leida asjaosalisi rahuldav lahendus, mis oleks õpetlik, atraktiivne ja samas taktitundeline," lisas Randjärv.

EELK peapiiskop Urmas Viilma kirjutas hiljuti sotsiaalmeedias, et tema arust on solvav Eesti rahva muuseumi eksponaat, mis võimaldab külastajatel lüüa jalaga Neitsi Maarja kujutist.