Täna öösel kella kolme paiku liikus sõbraga kokku saanud 17-aastane noormees (nimi toimetusele teada - toim.) kodu poole, kui Tallinna kesklinnas Tatari tänaval astus noormehe juurde 47-aastane mees, ja asus uurima, ega möödujal pole talle viite eurot anda. Nimelt soovis mees Tallinna kesklinnast taksoga Balti Jaama sõita.

"Vastasin viisakalt, et mul ei ole raha kaasas. See vastus teda loomulikult ei rahuldanud. Tema soovis ikka viite eurot Balti Jaama sõiduks," kirjeldas noormees.

Seejärel asus mees kasutama teist taktikat: "Pakkus, et ostab mulle baaris viinapitsi - et ma siis viskaksin ta Balti Jaama ja ise sõidaksin sama taksoga koju. Teatasin, et kui ma soovin taksot, tellin ma selle ise. Palusin korduvalt, et ta ei tülitaks mind," toonitas noormees.

Viimases lootuses tüütust mehest vabanemiseks ütles noormees, et kui teda rahule ei jäeta, kutsub ta politsei.

See ärritas raha küsinud meest: "Härra tuli seepeale mulle lähedale ning avas oma suure taskunoa, ähvardades noaliigutusega: "Proovi ainult"," kirjeldas noormees.

"Appi! Palun tulge appi - mind ähvardatakse noaga!" hüüdis noormees taamal seisnud taksojuhile, kes abipalve peale vaid õlgu kehitas ja taksosse tagasi istus.

Noormees jooksis eemale ning kutsus ise politsei. Noaga vehkinud mees üritas seejärel põgeneda. "Suur tänu politseipatrullidele, kes reageerisid ruttu: jõudsid väga kiiresti kohale ja võtsid mehe kinni," sõnas noormees.

"Ja siit ka loo moraal - kanna endaga alati viite eurot taskus. Kunagi ei tea, millisel tänavanurgal võid nuga saada...," oli noormees juhtunust šokeeritud.

PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik täpsustas, et politseile teatati täna öösel kella kolme ajal, et Tatari tänaval ähvardas mees alaealist noaga. "Mees saadi kätte, keegi vigastada ei saanud," kinnitas Kuik.

Politsei alustas kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel, mille eest karistatakse rahatrahviga või kuni viieaastase vangistusega.