Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk ütles, et volikogu juhatuse kandidaadid seatakse üles alles volikogu eel, mistõttu enne seda ei saa kindlalt öela, kes on kandidaadid. Sarapuu on aga varem ERRile antud intervjuus väljendanud kandideerimissoovi ja Pukk arvas, et ilmselt kandideerib ka Kallo.

"Mulle on tehtud ettepanekuid Keskerakonna volikogu juhiks kandideerida ning seetõttu ma mõtlesingi, et miks mitte," kinnitas Sarapuu ERR-i uudisteportaalile. Täna ütles ta Delfile, et enne laupäeva ta sellest rääkida ei tahaks.

Kallo täna volikogu esimeheks kandideerimisest Delfiga rääkida ei tahtnud. "Eks see selgub seal. Miks ma peaksin sellest rääkima siin?"

Keskerakonna sisetüli lahvatas teravalt aasta tagasi, kui Kadri Simson kandideeris Savisaare vastu Keskerakonna esimeheks. Savisaar võitis napilt ja üritas seejärel Simsoni poolehoidjaid Keskerakonna võimupositsioonidelt tõrjuda. Savisaare katsed polnud väga edukad ja suvel sai hoopis Simsoni leer olulise võidu, kui Keskerakonna volikogu valis Keskerakonna presidendikandidaadiks Savisaare asemel Mailis Repsi.

Keskerakonna volikogu tähtsust suurendab see, et just sellel on õigus kutsuda kokku erakorralist volikogu, mille käigus võib toimuda ka uus esimehe valimine.

Keskerakonna niigi pingelist siseolukorda on teinud veel halvemaks uudis sellest, et Keskerakonna majale Tallinnas on pandud hiigelsuur hüpoteek, sest erakonna kampaaniameister Paavo Pettai nõuab erakonnalt sisse raha, millele on tal õigus, sest Keskerakonna eelmine peasekretär Priit Toobal oli garanteerinud rohkem kui 700 000 euro eest Pettai firma OÜ Midfield võlgasid. Garantiikirjad ilmusid välja alles hiljuti, kuigi need on väljastatud juba 2014. aastal.

Keskerakonna juhatuse liikmetest ei teadnud garantiikirjadest peaaegu keegi, küll oli neist teadlik Savisaar. Seoses sellega on tekkinud ettepanek korraldada uue juhtkonna valimiseks Keskerakonna erakorraline kongress.