Fakt on aga, et mitmel paberil, mida ta eraisikuna sisuliselt ette valmistas, on tema allkiri vallavanemana. Rannarahvast nörritab kõige rohkem, et Oravas sai tasuna maatüki kätte, aga kogu detailplaneeringut lõpuni ei ajanud, vahendasid ERR Uudised ETV saadet "Pealtnägija".

Ehkki Oravas väidab, et osutas täiesti ametlikku teenust, on tähelepanuväärne, et kõik käis suusõnalisel kokkuleppel, mistõttu jäävad paljud poolte väited sõna-sõna vastu.

Praeguse Viimsi vallavanema Alvar Ildi sõnul peaks vallavanem sellistes lahendustes tajuma, et need on küsitavad ja neid peaks vältima. "Tal ei ole mingit põhjust isiklikult minna midagi lubama ja kokku leppima," ütles Ild.

"See on karistatav, kui nii toimetatakse. See on nagu mitte ajakirjanduse teema, vaid uurimisorganite asi juba," ütles endine Viimsi vallavolikogu esimees Aarne Jõgimaa.

Haldo Oravas ise kinnitas kirjalikus pöördumises, et kõik on aus ja läbipaistev, sest otsused olid kollektiivsed, need kinnitas vallavolikogu ja kontrollis enne üle mitu vallaametit.