"Filmisin Suur-Ameerika teeremonti, sest see toimub mu akna all ja mida muud mul ikka kell 2.30 öösel teha on, kui mürin ja vibratsioon magada ei lase," sedastas unine ja pahane lugeja öösel.

"Kella kolme ajal, kui olin juba mõnda aega filminud, korjasid töömehed oma masinad kokku ja panid ajama. Nüüd olen paarkümmend minutit toas olnud, kell on 3.42 ja teerullid-freesid müristavad jälle mu akna all!"

Kohalikul elanikul jäi lärmi tõttu tänasesse ööunne korralik auk – ärkvel oli ta seetõttu umbes kahest neljani öösel. Säärane teeremont pani teda imestama, miks on nõnda lärmakat tööd vaja teha öösel, samas kui suurematelgi tänavatel saadakse sellega hakkama päevasel ajal.

Une saamise nimel püüdis lugeja teada anda, et remont teda häirib. "Kontakteerusin politseiga, kust öeldi, et kui luba antud, ei saa nemad midagi teha ja patrulli pole mõtet välja saata," lausus kohalik. Seejärel helistas häiritud elanik Tallinna kommunaalteenuste infotelefonile, kust talle kinnitati, et kommunaalamet on tõesti tööks loa andnud.

Infotelefonilt selgitati, et tööd toimuvad öösel seetõttu, et päevasel ajal on tänaval tihe liiklus. See põhjendus pole aga kohaliku elaniku jaoks ammendav ega loogilinegi.

"Mõned kuud tagasi remonditi Pärnu mnt ja Liivalaia ristmikku, millel tehti oluliselt suuremaid töid, nende teede ristumiskohas pole väga lähedal kortermaju ning need tööd saadi tehtud päevasel ajal, samamoodi suure liikluskoormusega," osutas elanik vastuolule.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg palus tekitatud ebameeldivuste pärast vabandust ja ühtlasi palus ta ameti nimel linnakodanikelt mõistvat suhtumist.

Sulg märkis, et täna öösel tehti kommunaalameti tellimusel Suur-Ameerika tänaval (lõigus Suur-Ameerika tn 31 kuni Õllepruuli tn) sõidutee teekatte hooldusremonttöid freesimis- ja asfalteerimismeetodil. "Tööd jätkuvad 21. septembri õhtul lõigus Endla tänav kuni Suur-Ameerika tänav 31," lausus Sulg. Ta lisas, et kommunaalamet on väljastanud loa öisel ajal Suur-Ameerika tänaval hooldusremonttöid teha.

"Tiheda liikluse tõttu puudub paljudel Tallinna linna tänavatel võimalus remonttööde teostamiseks päevasel ajal, mistõttu teostatakse suur osa tänavate hooldusremonttöödest õhtusel ja öisel ajal," selgitas Sulg.

"Suur-Ameerika tänav on väga tiheda liiklusega tänav, mistõttu ei ole võimalik remonttöid päevasel ajal teostada ilma liiklejaid segamata ja töötegijaid ohtu seadmata. Tööde teostamisega kaasneb paratamatult ka teatav müra, mis häirib ajutiselt öörahu," nentis Sulg.