Siim Kallas oli peaminister ajal, kui Eesti otsustas liituda USA-ga Iraagi sõjas. Küsimusele, kas teades selle sõja laiemaid tagajärgi teeks ta endiselt sama otsuse, vastas Kallas, et tegelikult oli see kuue parlamendierakonna konsensuslik otsus, kuid tunnistas, et tänaste teadmiste valguses enam sellesse sõtta ei kiirustaks.

"Ma oletan, et kui me oleksime seda teadnud, siis oleks seda [tagajärgi] teadnud ka ameeriklased ja laiem üldsus, kes selle otsuse langetas. Siis oleks see otsus olnud ilmselt üsna ühtne, et ei tasu sinna minna. Mina vestlesin mitme isikuga, kes ütlesid, et neil on plaan olemas, kuidas Iraak sünnib uue demokraatliku riigina - ja see plaan ei teostunud," nentis Kallas.

"Aga meie valik oli siiski see, et Ameerika Ühendriigid on meie kõige tähtsam liitlane ja kui liitlane palub sinu abi, siis sa ei saa valida endale soodsaid käike, et siin olen abis ja siin ei ole. Aga mis on huvitav, on see, et see otsus langetati konsensusega, minu juures olid kuue parlamendis esindatud erakonna juhid kahel korral kahel korral ja see on konsensuslik otsus, et läksime," täpsustas ta.

"Muidugi, tagantjärele on palju asju teistmoodi näeb ja praegu kindlasti ei tõttaks ma sinna, kui ma oleksin teadnud, mis sellest kõigest edasi saaab."