Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski ütles Delfile, et Nestori kandidatuuri üles ei seatud ning konsensuslikult otsustati, et sotsid koonduvad Marina Kaljuranna selja taha. Ossinovski sõnul tegi Eiki Nestor ise ettepaneku, et teda valimiskogus üles ei seataks.

Ossinovski ironiseeris, et küllap paljudel erakondadel on plaan teha riigipea valimistest iludusvõistlus ja oma parimad pojad ja tütred rahva ette seada. "Aga tuletagem meelde, et me valime ikka riigile presidenti ja tuleb ikkagi parim president valida ja kitsalt parteipoliitilistest mängudest loobuda."

Sotsiaaldemokraatidest valijameeste seas on Kaljurannal tugev toetus, lisas Ossinovski. Sotsiaaldemokraadid on arvamusel, et Eesti on valmis naispresidendiks. Kaljurannal on viimasel ajal sisepoliitilist selgroogu juurde tulnud, sõnas Ossinovski. "Tänasel kohtumisel SDE fraktsiooniga kinnitas Kaljurand, et Eesti olulisemaid probleeme ja väljakutseid on võitlus sotsiaalse ebavõrdsusega."

Presidendikandidaadi ülesseadmiseks valimiskogus on vaja 21 häält. Sotsidel on koos valijameestega 42 häält, nende seas on 15 riigikogulast ja 27 valijameest. Ossinovski märkis, et laiendatud juhatuses otsustati küll toetada Kaljuranda, kuid siiski ei saa garanteerida, et kõik 42 sotside saadikut valimiskogus Kaljuranna poolt hääletavad.

Saare valla valijamees Jüri Morozov ütles Delfile, et tänasel koosolekul said nii valijamehed kui fraktsiooni liikmed oma arvamuse välja öelda ning nimesid käis läbi rohkem kui üks. Morozov ütles juba enne koosoleku lõppu, et on veendunud, et täna öeldakse välja, et sotsid koonduvad presidendivalimistel Marina Kaljuranna selja taha.

Koosolekule kogunes täna 30-40 sotsiaaldemokraati.

Luban seda usalduskrediiti, mis mulle antud on, kasutada õiglaselt ja erapooletult.
Marina Kaljurand

Marina Kaljurand reageeris kärmelt sotsiaaldemokraatide otsusele ja tänas neid toetuse eest.

"Toetus annab kindlust jätkata seismist selle eest, et tulevikus tunneksid ennast Eestis hästi kõik, kes Eesti riigist hoolivad. Sõltumata sellest, kas nad elavad Kihnul või Koerus, maal või linnas, on eestlased või venelased, noored või vanad," sõnas Kaljurand.

"Kutsun kõiki sotsiaaldemokraatidest valijamehi liituma minu valijameeste ja toetajate meeskonnaga, et rahva arvamusest saaks 24. septembril valimiskogu enamuse arvamus."

"Luban seda usalduskrediiti, mis mulle antud on, kasutada õiglaselt ja erapooletult," kinnitas Kaljurand.