Kolmapäeval leiti Läänemaal surnuna Eesti allilma ühiskassa juht Nikolai Tarankov. Anonüümseks jääda sooviv endine politseiametnik mäletab hästi aastatetagust kohtumist organiseeritud kuritegevuse ninamehega.

"1994. aastal oli Saksa filmi võttegrupp K-komandoga linnas kaasas ja filmis meie tegevust. Puhtalt juhuse läbi sattusime Tallinna sadama lähedale kohvikusse, Paviljon oli vist selle nimi. Laudade taga istus koos põhimõtteliselt kogu Eesti kuritegelik seltskond," rääkis mees.

"Täiesti kogemata koperdasime neile otsa," tunnistas ta. "Võtsimegi siis kõik kaasa, pakkisime bussi üksteise kõrvale ja viisime ära. Ausalt öeldes läks väga hästi, saime kõikide kohta uued andmed ja värsked pildid."

"Teiste hulgas istus ka "ühiskassa" juht Nikolai Tarankov, uskumatult vaikne mees," rääkis endine politseiametnik. Tema sõnul olid osad kurjategijad nii-öelda "kuked", kes käisid lahtiste hõlmadega, kandsid kuldkette, vehkisid kätega ja käitusid ülbelt.

"Tarankov oli nagu lillepott, sa ei märkakski teda, kui ta su kõrval istuks," jutustas ta.

"Ma tegin temast pilte ja küsisin küsimusi. Ta vastas kõigele viisakalt ja vaikse häälega, kuid otseselt koostööd ei teinud. Ta polnud lihtsalt koputaja tüüpi," rääkis endine politseiametnik.