Jaana Oona, Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo peaspetsialisti sõnul on VTA kehtestanud erandi väikeses koguses loomsete kõrvalsaaduste kõrvaldamiseks. See aga peab vastama järgmistele tingimustele:

1) materjal on 3. kategooria loomsed saadused, mis ei ole enam ette nähtud inimtoiduks ärilistel kaalutlustel, tootmis- või pakendidefektide või muude puuduste tõttu (nt „parim enne“ ületanud toit, purunenud pakendis toit, defektiga tooted)
2) ettevõttes ei teki materjali rohkem kui 20 kg nädalas; materjali kogumine, transport ja kõrvaldamine muul viisil (prügilasse viimine) toimub nii, et hoitakse ära lubamatuid terviseriske inimestele ja loomadele ning materjal viiakse tunnustatud prügilasse ladestamisele lepingulise jäätmekäitlusettevõtte poolt.

"Veterinaar- ja Toiduameti kohaliku asutuse järelevalveametnik hindab toidukäitlemisettevõtetes regulaarsete kontrollide raames väikses koguses loomsete kõrvalsaaduste kogumist ja kõrvaldamist, seega võib kuni 20 kg jääke visata prügikasti." ütles Oona Delfile.

3. kategooria materjal on peamiselt tapamajast pärinevad rümbad ja loomade osad ning ulukite kehad ja kehaosad, mis on tunnistatud kõlbulikuks kasutamiseks inimtoiduks, aga mida selleks ei kasutata (osad, mida ei kasutata üldiselt toiduks (nahad, kabjad, suled, vill, sarved, karvad jm).