Võtku mõnest riigist, kus on reaalselt ka jalgpall au sees ja seda õpetatakse lastele/noortele madalast peale.

Individuaalne meisterlikkus on meie riigis väga-väga kehva ja sellest peakski pihta hakkama. Kui ei suudeta omavahel 5 m peal söötu teha ja joostakse ringi nagu peata kanad, siis oleks vaja alustada ikkagi mängijatest, mitte koondise teenerit kiruma, kuna ta ei suuda tumba-jumbasid mängima panna. Ei suudaks seda meie koonidsega teha ka Conte, Guardiola, Pellegrini, tõesti võib-olla ainult head nõud anda!

Lõunamaades on kõigile jalgpalli vaatavatele inimestele näha, et seal on asi korrektne - sööt käib ja tehnika on meie mõistes ikka väga hea, ka 15-aastastel noortel.

Kõige alus on noored! ja nende teenerid. Aeg oleks tuua siia mõni noortetreener, kes paneb meie jalgpallikultuuri natuke teistmoodi jooksma. Ei ole pikad pallid väravast väravasse. Vaid õpetatakse söötma ja jooksutama vastaseid, kui asi läheb jamaks ja vaja mõni konks teha ja kedagi kohvile saata, siis ei kukuta pikali selle peale, vaid tehakse see külma närviga ära ja söödetakse pall edasi. Mitte ei tõmmata silmad punni see pall kuhugi minekut teise platsi otsa.

Kahju, et nii läinud on, aga midagi pole teha. Kirume koondist edasi kui kehvalt esinevad 80% mängudest, aga kui ikka tõmbavad tuule alla mõnele, siis saab õnnelik olla. Oma koondisele hoian siiani pöialt, tõelin eestlane nagu ma olen.

Võtke kokku ennast ja hakake noortele õpetama asja, millest ka meil on tulevikus kasu.