"Alles jäänud ametnikud peavad ära tegema ka koondatud ametnike töö ja töötavad seetõttu 12-14 tundi/ööpäevas. 6 tundi sellest tasuta, kuna Eesti riik lisatundide eest lisatasu ei maksa. Inimestel jäävad teenused saamata või tekivad pikad järjekorrad. Maju keegi enam ei kustuta, haigeid ei ravi, ülikoolides teadust enam ei tehta jne. Palun, tahtsite "õhukest riiki", saite."

"Mu kolleege ja mind tabas eelmine koondamiste laine 2008. aastal, kui korraga lasti lahti terve osakond. Minule lõppes see Euroopasse tööle minekuga. Ja ega pole kahju ka, palk oli Eestis ministeeriumis nii väike, et talvel tuli radikad maha keerata ja saapad osta järelmaksuga. Ametinimetus oli tippspetsialist."

"Tööülesandeid on tulnud poolaasta jooksul juurde 6. Seega nagu eelnevat juttu lugeda, siis kinnitan, et tööpäevad on pikad ja tööd on väga palju. Aga koondame edasi, tõstame töökoormust, palga pealt hoiame ka kokku ja hea tulemusena lähevad helged pead (oma ala spetsialistid) erasektorisse."

Kui vähendataks üksnes bürokraatide arvu, oleks okei, kuid põhilöögi saavad tegusad ja rahvale ehk riigile vajalikud struktuurid, nagu päästjad, politseinikud, õpetajad ja meditsiin. Tänasel ajal, mil saab tõesti suurema hulga vajalikke toiminguid teha arvuti abil, ei ole vaja riigi esindusi igasse külla ega linna. Küll on aga vaja riigitöötajaid üle maa, tegema tööd, mida arvutiga teha ei saa ja need on päästjad, korravalvurid, meditsiini esmaabi andjad ja õpetajad. Igal vallal, on ehitus, maa jne nõunik palgal, kuid päästekomando ja konstaabel asuvad 40 km kaugusel, mitme valla või linna peale üks. Seda riiki saaks õhemaks, õigemini paksemaks teha küll, kui koondada kõik mittevajalik ja sealt säästetud raha, suunata vajaliku elusolemise toetamiseks."

"Hiljuti kuulsin ühelt erasektorist riigiametisse tööle läinud inimest ütlemas: "Ega ma tohiks nii öelda, aga tõsi on, et töötegemisel on siin (riigiametis) teine sisu kui erafirmas." Töökoormuse tõus riigiametis tähendab seda, et lõpuks hakatakse (võib-olla) ka seal töötama sellise koormusega nagu erasektoris.