Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski sõnul ootavad nad ära, kuni kõik valijamehed on valitud. Alles siis langeb SDE otsuse, kas partei jätkab Eiki Nestori toetamisega või läheb nende ligemale 50 häält mõnele teisele kandidaadile, vahendab ERRi uudisteportaal.

"Eiki Nestor on valmis kandideerimisega lõpuni minema ja Eesti presidendiks hakkama ja ta oleks selles ametis väga hea. Eks ülesseadmist võivad ju kõik erakonnad praktiseerida, küsimus on pigem selles, et kui tõenäoline on, et üks või teine kandidaat ära valitakse," rääkis Ossinovski "Aktuaalsele kaamerale".

"Petlikke momente on siin palju, ega ühe kandidaadi 40% toetuselt rahvatoetuselt ei saa eeldada automaatselt seda, et tal oleks võrreldav toetus valijameeste kogus," lisas ta.

SDE juht möönis, et Reformierakonna n-ö kahe kandidaadi küsimus tekitab jätkuvalt segadust. "Ega me täpselt ei tea, kuidas Reformierakond ise hakkab erinevate inimeste vahel valima. Sellest tulenevalt on keeruline prognoosida, mis need võimalused on."

Eiki Nestor ütles "Aktuaalsele kaamerale", et aega presidendivalimisteni on ning lõplikku "ei" on veel vara kandideerimise kohta öelda.