Pariisi Jumalaema kiriku juurde jäetud kuut gaasiballooni sisaldanud auto juhtumit uuriv politsei pidas Pariisis kinni kolm naissoost kahtlusalust, kes väidetavalt kavandasid uusi rünnakuid. Üht naist tulistati vahistamise käigus, vahendab The Local.

Prantsusmaa president François Hollande teatas reedel, et hävitatud on terrorirakuke.

Kolm radikaliseerunud naist vanuses 39, 23 ja 19 aastat peeti kinni pärast seda, kui luureteenistused hoiatasid neljapäeval politseid, et rünnak võib iga hetk toimuda.

Politseijõududele saadetud sõnumis mainiti võimalikku enesetapurünnakut Pariisi raudteejaamas või kohalikus RER D rongis.

BFM TV tsiteeritud politseiallika teatel on kolm vahistatud kahtlusalust vandunud truudust Islamiriigile ning nad kavandasid rünnakut Pariisi Gare de Lyoni raudteejaamas ja politseinike vastu.

Peamine kahtlusalune, 19-aastane Ines Madani on Jumalaema kiriku juurde gaasiballoonidega maha jäetud auto omaniku tütar. Politseile on teada ka isa radikaliseerumine.

Vahistamise käigus tõmbas Ines Madani välja noa ja pussitas politseinikku, kes vastuseks tulistas teda jalga. Noad olid ka ülejäänud kahtlusalustel.

Juba enne seda olid Jumalaema kiriku juurde jäetud autoga seoses vahi all kaks venda koos pruutidega.

Reedel levisid ka kinnitamata teated, et naised püüdsid autot põlema süüdata, kuid ei tahtnud surra ja põgenesid sündmuspaigalt.