"Ma esitasin Taavi Rõivasele lahkumisavaldusele ja ta ütles oma seisukohad välja pressiteates. Mul ei ole sellele midagi juurde lisada," rääkis Kaljurand oma hommikusest kohtumisest.

"Ei ole minu asi hinnata teiste väljaütlusi. Minu asi on hinnata, miks ma ise otsustasin kandideerina, mis on minu šansid ja mida ma presidendina teeksin," ütles Kaljurand Siim Kallase ütluse erakonnakaaslaste kohta.

Suur avalik toetus on üks põhjus, miks Kaljurand otsustas siiski kandideerida. "Ma arvan, et mul on oodata toetust kõikidest erakondadest ühe erandiga, kelleks on EKRE." Samuti on tema sõnul tulnud juurde uusi ja ootamatuid liitlasi, keda loodetavasti lisandub veel.

Valimiste käigus tekkinud probleemid Reformierakonnaga, ei kanduks Kaljuranna sõnul presidendiametisse vaid koostöö peaministriparteiga oleks väga ladus nagu kõigi teiste erakondadega. "Presidendi ülesanne on olla tasakaalustav jõud valitsuse, riigikogu ja kõigi põhiseaduslike institutsioonide vahel. Presidendina kavatsen ma suhelda absoluutselt kõigi erakondadega. Kindlasti saan ma olema iseseisev ja sõltumatu president, kuid ma kavatsen suhelda kõigi poliitikutega nii riigikogust kui kohalikest omavalitsustest.

Edasiste sammude ja kampaania kohta ütles ta: "Suhtlen edasi valijameestega ja püüan rääkida rohkem oma seisukohtadest. Kohtumised erakondadega on ka plaanis, aga täpsest ajast ei hakka ma veel rääkima."