Mängudest võttis osa üle 400 lapse ja noore. Osalejad olid Pärnu-, Harju-, Järva-, Lääne-, Saare ning Ida-Virumaalt, teatas Lääne päästekeskus.

Võisteldi vastavalt vanusegrupile tuletõrje teatejooksus, mootorpumba hargnemises või tuletõrjeolümpias. Nooremas vanusegrupis võisteldi teatejooksus ning alati meeleolukal tuletõrjeolümpial. Neljandate klasside arvestuses olid parimad Vändra gümnaasiumi võistlejad. Teine koht jäi võõrustaja linna ehk hõbedased medalid said Türi põhikooli õpilased. Kolmanda kohaga purjetasid kodusaarele Kihnu kooli sportlased.

Kaheksandikud ning üheteistkümnenda klassi noored võistlesid lisaks teatejooksule ka mootorpumba hargnemises. Kaheksandate klasside medalikohad jäid kõik Järvamaale. Türi põhikool saavutas esimese koha, Paide gümnaasium teise ning Aravete kolmanda. Üheteistkümnendas klassis aga võidutsesid saarlased. Kuldmedalid läksid Leisi keskkoolile, hõbedased Orisaare gümnaasiumile ning pronksised medalid riputati kaela Paide gümnaasiumi noortele.

Peale võistkondliku arvestuse oli võimalus 8. ja 11. klassi noortel ronida konksredeliga torni. Parimad olid kaheksanda klassi arvestuses Sandero Saare Koeru keskkoolist ning Anet Kesküla Pärnu-Jaagupi põhikoolist. Üheteistkümnenda klassi arvestuses aga Ben-Ranno Nõmmik ja Kristiina Liiv, mõlemad Läänemaa ühisgümnaasiumist.

Tuletõrjespordimängude peakorraldaja Piret Seire tunnustab korraldusmeeskonna nimel kõiki osalenud koolide juhendajaid ja õpetajaid, kes ikka ja jälle utsitavad noori osalema. „Meil korraldajatena on äärmiselt hea meel, et osalejate arv aasta-aastalt kasvab. See tähendab, et lapsed on valmis sportima, kui neid vaid veidi motiveerida. Tuletõrjesport on võimetekohane kõigile ja selleks ei pea olema erivõimeid, lisaks on tuletõrjesport suurepäraseks võimaluseks tutvuda nii päästjate tööga kui ka parandada ohutusalaseid oskusi,“ selgitas Seire tuletõrjespordimängude populaarsust.

Mänge korraldavad päästeamet, Paide Vabatahtliku Tuletõrje Selts ning Eesti Tuletõrjespordi Liit.