Kolmapäeval ilmus Eesti Ekspressis uuring, kus selgus, et kohalike omavalitsuste volikogude liikmete seas on Marina Kaljurannal suurim toetus.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme Madis Milling põhjendas uuringu tulemusi sellega, et volikogu liikmed on oma otsustes vabad. "Teiseks peale seda, kui Siim Kallas ütles, et erakonna liikmed võivad valida endale uue erakonna, on asjad oluliselt muutunud."

Marina Kaljuranna suur toetus ei tule Millingule üllatusena. "Kui me vaatame Soome arenguid, kus olid väga suur vaimustus naispresidendi üle. Ühiskond on arenenud nii kaugele, et meestekeskne poliitika on muutunud. Ka Eesti on selleks valmis."

"Marina Kaljurand on vaimustav poliitik. Ta oskab ennast kehtestada nii Moskvas kui Washingtonis, ta on mõlemas olnud. Moskvas 2007, kui teda aprillirahutuste ajal füüsiliselt rünnati. Ma arvan, et Marina Kaljurand on väga hea kandidaat juhul, kui ta on kandidatuuri üles seab," ütles Milling.

Reformierakonna otsus toetada Siim Kallast ka peale riigikogu valimisi, ei muutnud volikogu liikmete poolehoidu. "Reformierakonna juhatuse otsus on juhatuse otsus ja ka fraktsiooni liikmed, kes oleks võib-olla toetanud Marina Kaljuranda, läksid otsusega kaasa ja mõned ei läinud," kommenteeris Milling.

Küsimuse peale, kas Marina Kaljurannal on head võimalused võita valimised, kui ta läheb edasi valimiskokku, vastas Milling: "Ma arvan, et kui Marina Kaljurand läheb valimiskokku, siis tal on kõige suurem šanss saada presidendiks."