Seoses SEB Tallinna maratoni, Tallinna sügisjooksu ja Nike noortejooksu läbiviimisega ja osalejate turvalisuse tagamisega piiratakse sel nädalavahetusel liiklust jooksumarsruutidele jäävatel teedel, teatas Raepress.

Suurematest teedest esineb ajutisi liikluskatkestusi või -piiranguid Kaarli puiesteel, Pärnu maanteel, Narva maanteel, Pirita teel, Ahtri tänaval, Toompuiesteel, Merivälja teel, Rannamäe teel, Põhja puiesteel, Soo tänaval, Uus-Kalamaja tänaval ja Tööstuse tänaval.

Reede õhtul kell 19 Vabaduse väljakult startiv Nike noortejooks kulgeb mööda vanalinna ja ümberkaudseid kergliiklusteid ja tänavaid, tuues kaasa üksnes lühiajalisi paigutisi liikluskatkestusi.

Laupäeval kell 10 hommikul starditakse Vabaduse väljaku kõrvalt Pärnu maanteelt 10 km pikkusele sügisjooksule. Esmakordselt viib uuenenud rada jooksjad, käijad ja kepikõndijad Kalamaja piirkonda ning Rotermanni kvartali ja tulevase Tallinna peatänava kaudu finišisse tagasi Vabaduse väljakule.

Pühapäeval kell 9 algab Kaarli puiesteelt klassikaline maratonijooks 42,195 kilomeetrisel trassil ning keskpäeval lähevad poole lühemale distantsile poolmaratonist osavõtjad.

Eesti ja Baltimaade suurim rahvaspordisündmus – SEB Tallinna maraton koos sügisjooksuga toimub septembri teisel nädalavahetusel, tänavu 9.-11. septembril. Traditsiooniliselt toimub pealinna terviseliikumise programmi „Tallinn liigub“ olulisim sündmus Vabaduse väljakul, Tallinna kesklinna ja Pirita teedel ning tänavatel. Tallinna maraton on ka septembris Tallinna keskonnaameti poolt kavandatava „Keskonnasõbraliku liikumise kuu“ üheks avalöögiks.