TVP teatel juhib projekti Marcin Stefaniak ning meeskonda kuuluvad veel Mira Suchowiejko ja Grzegorz Adamczyk. Idee järgi peaks kanali peakorter hakkama asuma Poolas, kuid see ei tähenda Stefaniaki sõnul seda, et domineerima hakkaksid Poola ajakirjanikud, kokku loodetakse panna rahvusvaheline meeskond. Asukohaks on välja pakutud Kraków. Kanali aastaeelarveks on plaanitud 120-130 miljonit zlotti (28-30 miljonit eurot), vahendab Wirtualna Polska.

Stefaniaki sõnul oodatakse kanali loomiseks kokkulepet Visegrádi riikide peaministrite tasemel.

Teisipäeval rääkiski ideest omavahel kohtunud peaministritele Beata Szydłole (Poola), Viktor Orbánile (Ungari), Bohuslav Sobotkale (Tšehhi) ja Robert Ficole (Slovakkia) TVP juht Jacek Kurski, teatas portaal 300 Polityka.

Peaministrid võtsid idee vastu soojalt ning seda kommenteeris Szydło: „Uute muutuste ja reformide läbiviimiseks, et olla Euroopa Liidus, tahame me kommunikatsiooni uuele tasemele tõsta. See on suurepärane plaan, kui see ellu viiakse. Ma tahan õnnitleda esimees Kurskit selle algatuse puhul ning öelda härradele peaministritele - sest ma tunnen esimees Kurskit – et ta on mees, kes saab üle kõigist takistustest, nii et see televisioon hakkab tööle kahe aasta pärast, aga võib-olla ka varem.“

Stefaniaki sõnul hakkab uus kanal edastama informatsiooni sündmuste kohta Euroopas ja maailmas ning kommenteerima neid Visegrádi riikide ja nende huvide seisukohast. Kanali ülesanne on ka informeerida maailma sündmustest Visegrádi riikides. Samuti hakatakse Poolat, Tšehhit, Ungarit ja Slovakkiat promoma andekate inimeste ja suurepäraste ideedega riikidena ning atraktiivsete turismisihtkohtadena. Iga riik hakkab saama võrdselt eetriaega.

Kanali eeskujudeks on BBC World, France 24, RT ja Al Jazeera.