Ringkonnakohtu pressiesindaja sõnul jäid tänasel istungil pooled oma seisukohtade juurde ja kohus kuulutab otsuse 22. septembril.

Harju maakohtus mõisteti tänavu 14. juunil süüdi peaministrit tappa ähvardanud Martin Kattai, talle määrati karistuseks kaks aastat vangistust, millest koheselt ärakandmisele läheb kolm kuud. Mees võeti kohtusaalis vahi alla.

Kattaile mõisteti karistuseks kaks aastat vangistust, millest reaalselt ära tuleb tal kanda kolm kuud. Ülejäänud karistus jäetakse tingimisi kolmeaastase katseajaga täitmisele pööramata.

Riigiprokuratuur süüdistas Martin Kattaid (33) mullu sügisel korduvalt oma Facebooki lehel peaminister Taavi Rõivase suunas tapmisähvarduste tegemises.

Lisaks postitas Kattai Rõivasele suunatud tapmisähvarduse Reformierakonna toonase peasekretäri Martin Kuke Facebooki lehele, märkis süüdistus.

Seejuures kogus ja avaldas ta erinevat infot peaministri võimaliku elukoha kohta, kirjeldas peaministri isikukaitsjate töötaktikat ning nende kasutatavaid vahendeid.

Kattai on kohtueelses menetluses tunnistanud, et süüdistuses märgitud tekstid ning sõnaavaldused sotsiaalmeediavõrgus Facebook on esitatud tema poolt, kuid leiab, et tema tekstides puuduvad ähvardusele viitavad kuriteotunnused.

Kattai ise ja tema advokaat Henrik Kirsimäe leiavad, et tekstide sisust ei nähtu ühtegi ähvarduse süüteokoosseisule omast tunnust ning tahavad kriminaalmenetluse lõpetamist. Seega kaebasid nad ka maakohtu otsuse edasi ringkonnakohtusse.