Ratas nentis, et Keskerakonnas on 15 000 liiget ja poliitikule on alati tore, kui keegi talle toetust avaldab.

Mis puudutab Keskerakonna erakorralise kongressi kokkukutsumist, siis seda teeb Ratase sõnul Keskerakonna volikogu, mis seda otsust aga teinud ei ole, sest praegu tegeletakse presidendivalimistega.

Ratas tuletas meelde, et juba enne 2015. aasta riigikogu valimisi tegi ta ettepaneku, et Kadri Simson võiks olla Keskerakonna peaministrikandidaat. Simson kandideeris eelmisel aastal Keskerakonna esimeheks, aga kaotas napilt Savisaarele. Ratas ei osanud öelda, kas ta toetaks Simsoni uut katset saada Keskerakonna esimeheks, sest ta ei oska aimata, kuhu Simson võib oma elu käigus veel kandideerida.

Mis puudutab 690 000 euro suuruseid garantiikirjasid, mille Keskerakonna eelmine peasekretär andis Keskerakonna reklaamifirma OÜ Midfieldile, siis leidis ka Ratas, et info nende kirjade kohta oleks pidanud Keskerakonna juhatusele juba varem teada olema.

Nii keskerakondlased kui avalikkus ootavad tema sõnul täpsemat infot, mida need garantiikirjad Keskerakonnale ikkagi tähendavad. Selle info peaks tooma komisjon, mille Keskerakonna juhatus eile moodustas. Ratas ise polnud eilsel koosolekul, sest ta sõitis Eesti korvpallikoondisega Portugalist mängult tagasi.

IRLi poliitik Tõnis Palts tegi täna ettepaneku, et IRL võiks koos sotside ja Keskerakonnaga teha valitsuse, nii et Allar Jõks oleks president ja Simson peaminister.

Ratase sõnul on Keskerakonna põhimõtteid ja seisukohtasid praeguses Eestis väga vaja. "Järgmine valitsus sünnib nii või teisiti koos Keskerakonnaga," ütles Ratas.

"Üle aasta on näha kogu Eesti ühiskonnas, nii Missol kui Häädemeestel, nii Piirisaarel, Narva-Jõesuus kui riigikogus, et praegune koalitsioon ei tööta," lisas Ratas.