„Kuulge, ma arvan, et kõik terve mõtlemisega inimesed, kes reaalselt poliitikaga tegelevad, mõistavad, et viited ohule Venemaa poolt ütleme Baltimaade suhtes on täielik jama. Kas me kavatseme hakata NATO-ga sõdima või? Kui palju inimesi elab NATO riikides? Kuskil 600 miljonit, eks? Aga Venemaal 146 miljonit. Jah, me oleme suur tuumariik. Aga mida te räägite, kas te väidate reaalselt, et me kavatseme Baltimaad vallutada, kasutades tuumarelva, või mis? Mis jama see on? See on esimene asi, aga kaugeltki mitte kõige tähtsam.

Kõige tähtsam seisneb milleski muus. Meil on väga rikas poliitiline kogemus, mis seisneb selles, et me oleme sügavalt veendunud selles, et midagi ei tohi teha rahva tahte vastu. Rahva tahte vastu ei tohi midagi teha, aga mõned meie partnerid seda nagu ei mõistaks. Kui tuletatakse meelde Krimmi, püüavad nad mitte märgata, et Krimmis elava rahva tahe, kus 70 protsenti on etnilisi venelasi, aga kõik ülejäänud räägivad emakeelena vene keelt, oli Venemaaga ühinemine. Seda püütakse lihtsalt mitte näha. Ühes kohas, Kosovos, võib rahva tahte täita, aga siin ei või. See on kõik poliitiline mäng.

Niisiis rahustamiseks võin ma teile öelda, et Venemaa on läbi viinud ja kavatseb läbi viia absoluutselt rahuarmastavat välispoliitikat, mis on suunatud koostööle.

Mis puudutab mingisugust meie mõjutsooni laiendamist. Ma lendasin Moskvast Vladivostokki üheksa tundi. Seda on veidi vähem kui Moskvast New Yorki üle kogu Lääne-Euroopa ja Atlandi ookeani. Mis te arvate, kas meil on vaja midagi laiendada või? Küsimus ei ole üldse territooriumides.

Aga mis puudutab mõju, siis jah, me tahame, et Venemaa mõju oleks märgatavam, olulisem, aga me täidame selle absoluutselt rahumeelse ja positiivse sisuga: majandusliku, humanitaarse mõjuga, meie naabritega võrdõigusliku koostöö arendamisega seotud mõjuga. See on see, millele me suuname oma välispoliitika ja muide ka välismajandusliku tegevuse. Selles ei saa keegi kahelda,“ ütles Putin.