Põhja-Tallinna valitsus pöördub septembris linnaosa elanike poole eelarve teemalise küsitlusega. Kogukonnalt küsitakse valmisolekut vähendada kulusid piirkondlike ürituste korraldamiseks ning suurendada kulutusi linnaosa heakorrale, teatas linnaosavalitsus.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul siiani on linnaosa eelarvest kulunud ligi 90 tuhat eurot erinevate ürituste ja sündmuste korraldamisele.

"Pigem sooviksime vähendada kulutusi üritustele ja suunata selle arvelt 60 tuhat eurot heakorrale. Sel juhul saaksime heakorra kulude ligi 20 protsendi suurenemise arvelt panustada linnaosa parkide, tänavate ja randade korrashoidu. Vajadusi on ju linnaosa haljasaladel mitmesuguseid, olgu see siis parkide korrastamine ja parkides turvalisuse tagamine või täiendavad pingid ja prügikastid," ütles Kaljulaid.

Linnaosavanem rõhutab, et eelarvemuudatuse heaks kiitmine ei tähendaks seda, et linnaosas ei toimuks enam üldse avalikke üritusi - alles jääva 30 tuhande euroga saab korraldada nii mõnegi sündmuse või ürituste sarja eriti mõeldes linnaosa vähekindlustatud ja eakatele elanikele, kes ei saa endale muidu võimaldada tasulistel kontsertidel ja etendustel käimist.

Linnaosa elanike arvamuse välja selgitamiseks viiakse kaasava juhtimise pilootprojektina vahemikus 19.-25. september läbi küsitlus, kus kõigil linnaosa elanikel on võimalus nii tänavaküsitluses kui internetis oma arvamust avaldada, kas nad toetavad sellist muudatust või mitte.

Kaljulaid kinnitas, et järgmise aasta eelarve kulutuste planeerimisel toimitakse igal juhul küsitluse tulemuste järgi.

"Kui linnaosa elanikud nõustuvad ettepanekuga, panustame lähiaastatel rohkem heakorrale. Kui aga elanikud lükkavad ettepaneku tagasi, siis jätkame senist viisi, korraldades pigem avalikke üritusi," rõhutas ta.

Linnaosa valitsus valmistab küsitluse läbi viimist ette ning annab selle läbiviimise korrast ning vastamise võimalustest täpsemalt kõigile teada lähiajal.

Tegemist on omamoodi kaasava juhtimise pilootprojektiga. Kui kogukond võtab algatuse vastu positiivselt ning on kaasamisest huvitatud, leiab linnaosa valitsus ka järgmistel aastatel võimalusi oluliste otsuste tegemisel linnaosa elanikke rohkem kaasata.