Esmaspäeva varahommikul püüti sisse murda ProShopi kauplusesse Pärnu maanteel. Aknasse lõhuti auk, selle tulemusel läks aga signalisatsioon tööle ja reageerisid nii turvaettevõte kui politsei. Pättidel kauplusesse sisse tungida ja midagi varastada niisiis ei õnnestunud.

Eile lõhuti aga Pirita Hawaii Expressi kaupluse klaasuks ja varastati kaks jalgratast. Üks neist oli müügis olev Scott Voltage, kuid teine kuulub Eesti downhill-ratturile Juho Mattusele, kes pidi varastatud rattaga homme maailmameistrivõistlustele minema. Kahju, mis nende rataste vargusega tekitati, on esialgsetel andmetel 6080 eurot.

Mattus palus oma ratta leidmiseks abi sotsiaalmeedias, kuna loodab sõiduriista siiski enne võistlust üles leida. Tegu on rohelise Scott Gambler 10 rattaga, mida viimati nähti eile õhtul Uus-Maleva tänava algust pidi Koplisse sõitmas. Oodatud on igasugune info ratta kohta, millest saab teada anda numbril 5190 5057.

Tagatipuks oli aga eilne sissemurdmine Pirita Hawaii Expressi juba teine vaid kolme nädala jooksul. Eile lõhuti klaasuks, mille kõrval samasugune lõhuti juba 14. augustil ja asendati seejärel vineeriga. Tookord varastati üks ratas. Politseile anti sissemurdmisest ja ratta vargusest teada ka tookord ning esialgseks kahjuks hinnati 1290 eurot.

Põhja prefektuuri Marie Aava sõnul varastatakse jalgrattaid küll sageli tänavalt, kuid harvem kauplustest.