"Kaja Kallas on jurist ja räägib nagu jurist. Mina olen ka jurist, aga ma näen kogu asjas ka inimlikku poolt. Poliitiliselt oleks piisanud Siimul Marina toetajatelt riigikogus avansiks saadud 10 hääle eest aumehelikult tänamiseks sellest, et paluda valimiskogus oma toetajatel hääletada omakorda Marina poolt," kirjutas Randpere.

"St sisuliselt, mitte juriidiliselt loobuda Marina kasuks. Selleks on põhjust küll, sest Siim riigikogus sisuliselt põrus, 68st häälest jäi asi väga kaugele. Kogu lugu. Fraktsioonis polnud Siimu toetajaid isegi nii palju, et saada kokku 21 allkirja. Need anti eeldusel, et Siim on aumees," lisas Randpere.

Kaja Kallas kirjutas täna, et kui Reformierakond oleks juba augusti alguses teinud hääletuse, oleks selgunud, et Marina Kaljuranna toetajaid on erakonna juhatuses väga vähe ja kogu see jama oleks ära olnud.

Kaljuranna toetajad on pahased, sest Reformierakonna juhatus otsustas nimetada Reformierakonna presidendikandidaadiks valimiskogus Kallase. Kaljuranna toetajate arvates sõlmiti 3. augustil kokkulepe, et valimiskogusse läheb Kaljurand.