Petitsiooni eesmärk on kutsuda üles valimiskogu liikmeid esitama Marina Kaljuranna kandidatuur valimiskogus. Aktsiooni korraldajateks on märgitud kõik 48 ühiskonnategelast, kes allkirjastasid ka ühisavaluse Kaljuranna toetuseks.

"Kolm valimisvooru riigikogus näitasid, et ükski esitatud kandidaatidest ei suutnud enda taha koondada erakondadeülest üksmeelt. Seepärast kutsume üles alustama puhtalt lehelt ja seadma valimiskogus üles kandidaat, kellele on kogu viimase aasta jooksul kuulunud Eesti inimeste suurim toetus sõltumata nende erakondlikust eelistusest, kogukondlikust kuuluvusest ja emakeelest - Marina Kaljurand," kirjutatakse petitsiooni lehel.

"Eesti edulugu põhineb valmisolekul jätta otsustaval hetkel kõrvale omavahelised erimeelsused ning keskenduda koos Eesti jaoks parima lahenduse leidmisele. Oleme kindlad, et valimiskogu suudab vaadata kaugemale kui erakondlik kuuluvus ning lähtuda sellest, kes oleks antud hetkel Eestile parim president."

"Keerulistel aegadel on oskus ja tahe rääkida oma rahvaga kriitiliselt oluline. Me vajame selles osas muutust - presidenti, kes on kogukondade ja maailmavaadete ühendaja. Lisaks põhiseaduse kaitsele ning Eesti targale ja oskuslikule esindamisele rahvusvaheliselt on oluline, et Eesti president suudaks hoomata laiemat pilti ja toetada kindlalt euroopalikke väärtusi, selgitades maailmas toimuvat lihtsalt, ausalt ja vahetult oma rahvale. Me soovime presidenti, kes loob meie riigis kindlustunnet, on inspiratsiooniks ja innustajaks meie inimestele sõltumata nende emakeelest."

"Kutsume valimiskogu liikmeid üles esitama Marina Kaljuranna kandidatuuri, et meie uueks presidendiks saaks Eesti patrioot ja kirglik eurooplane, särav diplomaat ja esimene naissoost riigipea, kes on oma senise tegevusega tõestanud, et tema peale võib kindel olla. Astume sammu avatud ja kaasaegse maailma poole ja valime Eestile parima presidendi!" seisab aktsiooni lehel.