Üks esimesi toetusavaldusi tuli peaminister Taavi Rõivaselt aastapäeva kõnes 23. veebruaril, kus ta ütles: "Iseseisvuse taastanud Eesti esimene välisminister Lennart Meri on öelnud, et kõigist raskustest hoolimata on Eesti õppinud selgeks ühe olulise tõe: kui tahad, et sind koheldakse riigina, siis tuleb ka käituda riigina. Eesti praegune välisminister Marina Kaljurand on Lennart Meri mõtet täiendanud, et kui me tahame, et meid koheldakse usaldusväärse ja vastutustundliku riigina, siis tuleb selliselt ka käituda."

Terje Trei ütles 11. aprillil: "Kuna mina olen Reformierakonna naisteühenduse esinaine olnud, siis ei ole kahtlustki, et mina isiklikult eelistan naist, eriti, kui see naine on laias ühiskonnas toetust leidnud: Marina Kaljurand."

Stend. - 80

16. aprillil ütles Siim Kallas peale oma suurt presidendivalimiste teemalist kõnet, et tema peamiseks konkurendiks paistab esialgu olevat Marina Kaljurand.

21. juulil teatas ka Randpere, et tema esimene valik presidendiks oleks ikkagi Marina Kaljurand, aga viimase puudumisel riigikogu hääletusvoorust ta sellepärast hääletamata ei jäta.

Minu esimene valik presidendiks oleks Marina Kaljurand.
Valdo Randpere
Valdo Randpere

3. augustil toimus Reformierakonna juhatuse koosolek, kus arutati presidendikandidaatide üle. Samal päeval ütles peaminister Rõivas:

"Tõepoolest, me arutasime juhatuses ka seda, mis saab siis, kui see ei õnnestu, mis saab siis, kui teised erakonnad, kelle toetust tal vaja on, nemad mingi põhjusel otsustavad Siimu mitte toetada. Siis on meil põhjust sama ühtselt, nagu me oleme praegu Siimu taga ja teeme kõik, et Siim saaks riigikogus valituks. Juhul kui see peaks ebaõnnestuma ja valimised peaks minema valijameestekokku, siis me peaks olema sama ühtsena Marina Kaljuranna taga ja küsima erakondadelt toetust."

Juhul kui see peaks ebaõnnestuma ja valimised peaks minema valijameestekokku, siis me peaks olema sama ühtsena Marina Kaljuranna taga ja küsima erakondadelt toetust.
Taavi Rõivas
Marina Kaljurand ametivannet andmas, peaministri poliitiline avaldus

"Rääkisime tõepoolest ka sellest, et kui plaan presidenti riigikogus valida ei õnnestu, võiks meie toetus valimiskogus olla Marinal ja tuleks käituda samamoodi ühtse meeskonnana. Seda me mõistagi otsusena ette ei formuleerinud," ütles Rõivas.

"Loomulikult on ka võimalik see, et teised erakonnad ei soovi riigikogus otsuseni jõuda ja presidendivalimine parlamendis kukub läbi. Sel juhul on võimalik Reformierakonnal teha järgmiseid otsuseid ja toetada ka näiteks Marina Kaljuranna kandidatuuri, mis on kindlasti valijameeste kogus väga suure toetuse leidmisel potentsiaaliselt võimalik, tal on eeldatavalt väga suur toetus," vihjas erakonna esimees ka Marina Kaljuranna võimalustele," sõnas peaminister.

„Reformierakond võttis juba kevadel juhatuse tasemel initsiatiivi ning kutsus parlamendierakondi leidma presidendivalimistel ühisosa, eesmärgiga valida Eestile parim president Riigikogus. See soov on meil endiselt ja meie presidendikandidaat riigikogus on Siim Kallas,“ ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas. „Juhul kui presidendi valimine riigikogus ebaõnnestub, siis on Reformierakonnal võimalus valimiskogus toetada Marina Kaljuranda,“ lausus Rõivas.

Siseminister Hanno Pevkur ja Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher pressikonverentsil
Suuremad šansid on Marina Kaljurannal.
Hanno Pevkur

24. augustil ütles Hanno Pevkur: "Reformierakond ütles väga selgelt välja, kuidas me käitume riigikogus. Kaks Reformierakona kandidaati valimiskogus on võimalik. Suuremad šansid on Marina Kaljurannal. Oleme siiamaani lähtunud põhimõttest, et valime presidendi riigikogus ära."

Marina Kaljurand ametivannet andmas, peaministri poliitiline avaldus
Siim Kallase poolt on aumehelik paluda oma toetajatel koonduda valimiskogus Marina Kaljuranna taha, nii nagu Marina Kaljurand tegi parlamendis toimuvate presidendi valimiste eel.
Keit Pentus-Rosimannus

27. augustil teatas Keit Pentus-Rosimannus, et kui nii Nestor kui Kallas peaksid teiste poliitiliste jõudude toetuse leidmisel parlamendis ebaõnnestuma, siis on Siim Kallase poolt aumehelik paluda oma toetajatel koonduda valimiskogus Marina Kaljuranna taha, nii nagu Marina Kaljurand tegi parlamendis toimuvate presidendi valimiste eel. "Sellest, et Reformierakond toetab presidendi valimiste valimiskokku jõudmisel Marina Kaljuranda, me erakonna juhatuses mõned nädalad tagasi ka rääkisime, selle teadmisega anti Siim Kallase ülesseadmiseks parlamendis Reformierakonna fraktsiooni poolt allkirjad ja tahaks loota, et seda kokkulepet pole plaanis kellelgi murda,"

"Nagu värsked uuringud kinnitavad on Marina Kaljurand toetust rahva hulgas veelgi kasvatanud, mis tähendab et praegustest kandidaatidest nähakse just temal olevat kõige enam presidendiks sobivat sisu, oskusi ja isikuomadusi," teatas Pentus-Rosimannus.