Praegu on tema sõnul veel vara rääkida, mida sotsid 24. septembril valimiskogus teevad. Enne on vaja omavahel koguneda ja asja arutada. Samuti on vaja ära oodata valijameeste nimed, et siis ka kõigi sotside valijameestega koos nõu pidada.

Kas Eiki Nestor kandideerib presidendiks ka valimiskogus, sõltub Anvelti sõnul temast endast. Kui ta otsustab kandideerida, siis hakkavad sotsid temale kampaaniat tegema. Kui Nestor otsustab mitte kandideerida, siis võivad sotside 50 häält olla piisavad, et kallutada kaalukauss selle presidendikandidaadi kasuks, keda nad toetavad.

Anvelti erakonnakaaslane Rainer Vakra teatas eile, et sotside presidendikandidaadiks võib saada Marina Kaljurand, kellel ei õnnestunud saada Reformierakonna kandidaadiks. Anvelt sellesse siiski ei uskunud.

"Minu jaoks ei ole Marina Kaljurand täna mingil moel suurem favoriit kui mõni teine kandidaat," ütles Anvelt. Tema sõnul peab ka Kaljurand ise nüüd otsustama, mida ta teeb. Mis Vakrat puudutab, siis tegi Anvelt ettepaneku, et Vakra võiks oma mõtteid tutvustada ka sotside juhatuses, mille liige ta on.

"Peame valima parima presidendi vähemalt viieks, aga võib-olla ka 10 aastaks," ütles Anvelt.