Bellingcat märgib oma raportis, et kuigi Vene sõjaväelaste ja üksuste osalemine Ida-Ukrainas on varem korduvalt kinnitust leidnud, on Vene interventsiooni tegelik ulatus jäänud ebaselgeks.

Samas on avalike materjalide põhjal võimalik tõendada, et alates 2014. aastast on Vene sõduritele lahingutegevuses osalemise eest väljaantud autasude arv järsult kasvanud. Uurijad keskendusid nelja tüüpi autasudele, mida määratakse sõjategevuses osalenud võitlejatele.

„Ajavahemikus 07.11.2014 – 18.02.2016 on välja antud 4300 medalit lahingus silmapaistmise eest – nii suur arv osutab, et sel perioodil pidi Vene sõjaväelaste aktiivsel osalusel toimuma ulatuslik lahingutegevus,“ märgitakse raportis. „Kokkuvõttes näitavad andmed, et neljas analüüsitud autasude tüübis on kokku välja antud rohkem kui 10 000 autasu.“

Uurijad lisavad, et kuna on ebarealistlik eeldada, et igale Ukrainas osalenud sõdurit autasustati, võib eeldada, et tegelikult sõjategevuses osanenud sõdurite arv on märksa suurem kui 10 000. „Väga tõenäoliselt on Ukraina idaosas lahingutegevuses või selle toetamises osalenud kümneid tuhandeid Vene sõjaväelasi,“ nenditakse raportis.