"Loen reformierakondlaste sõnavõtte ja imestan. Peaministri eilne toetus Siim Kallasele ja selgitus, et teiste erakondade hulgas puuduks Marina Kaljurannal valimiskogus toetus, veenis juhatust muus ja erakond asus toetama valimiskogus Siim Kallast," kirjutas Vakra Facebookis.

"Tegelikult oli ja on asi hoopis lihtsam. Meie ehk SDE esimene eelistus oli valida president riigikogus ja selleks, et saaksime arutada võimalikke kokkuleppeid, oli vaja konkreetset kandidaati. Käidi välja Siim Kallas ja meie omalt poolt Eiki Nestori," kirjutas Vakra.

"Lõime käed, millest muidugi üks osa reformierakondlasi hiljem kahjuks salaja kõrvale hiilis. Aga see on tänaseks ajalugu. Nüüd valimiskogus algab spordimeeste keeles kõik nullist. Mina ei välista, et SDE ei võiks toetada Marina Kaljuranda. Kuu aega läbirääkimisi on veel ees. Mõistlik oleks see liivakasti mäng lõpetada ja valida Eestile president, kelle üle oleks põhjust uhkust tunda. Ja selleks on vaja üheskoos maha istuda ja see erakondlik ainult endale teki sikutamine lõpetada," teatas Vakra.

Eile otsustas Reformierakonna juhatus toetada Reformierakonna presidendikandidaadina Siim Kallast. Teine Reformierakonna kandidaat Kaljurand ja tema toetajad olid otsusest väga pettunud. Täna saatis rida Kaljuranna toetajaid laiali kirja, milles tegid ettepaneku igal juhul Kaljurand valimiskogus üles seada.