Tallinna Õismäe Vene Lütseum ja Tallinna Tehnikagümnaasium jätkavad 1. septembril õppetööd asenduspindadel.

Koolihooned ei valmi tähtajaks, kuna renoveerimistööde teostaja Riito Ehituse AS ei ole pidanud kinni lepingulistest tähtaegadest. „Vastavalt lepingule pidid objektid valmima 15. augustiks, kuid mõlemal objektil tööd veel käivad ning hoonetel puudub kasutusluba,“ rääkis abilinnapea Mihhail Kõlvart. „Kuigi suurem osa töödest on tehtud ning õppekorpused näiliselt valmis, ei ole Tallinna linnavalitsus ega haridusamet nõus riskima laste turvalisusega ja alustama õppetööd kasutusloata ja osaliselt ehitusjärgus olevates ruumides.“

Mihhail Kõlvart ning Tallinna haridusameti esindajad külastasid ehitusobjekte korduvalt ning igal kohtumisel kinnitas töövõtja, et koolid valmivad tähtajaks.

„Renoveerimistööde tellija ehk Tallinna haridusameti poolt ei ole olnud ühtki takistust, mis põhjendaks tähtaja pikendamist,“ ütles Kõlvart. „Vastupidi – linn on ehitajale mitmes küsimuses vastu tulnud ja teinud omalt poolt kõik, et hooned saaksid õigeaegselt valmis. Praegu oleme siiski olukorras, kus neis hoonetes õppetööd alustada ei saa.“

Kuigi linn rakendab lepingujärgseid sanktsioone, ei leevenda see kooliperede olukorda õppeaasta algul, mil loodetud uue ja ilusa koolimaja asemel tuleb kooliaastat alustada asenduspindadel. „Vabandan linnavalitsuse ja haridusameti nimel südamest nii õpilaste, lapsevanemate kui ka koolipersonali ees ebameeldivuste pärast, mida majade taasavamise edasilükkumine kaasa toob,“ ütles Kõlvart.

Lisaks on haridusamet tulevastele riigihangetele mõeldes sügavalt mures võimaluse pärast, et hangetel osaleb ja osutub taas parimaks pakkujaks ettevõte, kes ei suuda tegelikult lepingutest kinni pidada.