Vabaerakonna saadiku Andres Ammase sõnul on omal soovil lahkujate hüvitisega ülekülvamine põhjendamatu ja eesmärgitu privileeg, mida me mujal avalikus sektoris ei kohta, erasektorist rääkimata, teatas vabaerakonna pressiesindaja.

„Riigikogu ei ole läbikäiguhoov. Kui inimene on osutunud valituks, siis on see suur vastutus ja saadik ei tohi Eesti inimeste ootusi kerglaselt petta. Riik ei pea maksma Riigikogu liikme kolmekordse kuupalgaga kinni mõne saadiku lahkumisotsust, nagu juhtus hiljuti erasektorisse läinud reformierakondlase Martin Kukega ning samuti omal soovil ja selge põhjuseta lahkunud sotsist häälemagneti Mihkel Rauaga. Noored mehed ei tohi poliitikas nii halba eeskuju anda,“ ütles Vabaerakonna fraktsiooni aseesimees Ammas.

„Autoliisingute kuritarvitamine ja muud hüvitistega seotud skandaalid on oluliselt kahjustanud Riigikogu mainet. See ei ole Eesti demokraatia tervisele sugugi hea. Müüri valitute ja valitavate vahel on viimasel ajal ehitatud paksemaks. Erasektori töötajad ja ametnikud näevad nii luksuslikke ja põhjendamatuid lahkumishüvitisi vaid unes," leidis Ammas.