Kirjutan meie tänasest intsidendist, mis leidis aset Tallinnas, Nõmmel. Olime koeraga enda igaõhtusel jalutuskäigul ja nagu ikka, koer rihma otsas. Kõndisime rahulikult mööda tänavat, kui järsku tuli meile üks puudli taoline koer nina alla urisema. Kuna minu koer on ikka tunduvalt suurem, siis olin valvsam. Olen seda koera varasemalt ka lahtiselt näinud, aga polnud aimugi, kus ta elab. Natuke aega ta meil seal nina ees sehkendas ja siis läks kõrval asuva aia alt sisse, kus oli veel üks taksi moodi neljajalgne.

Läksin viisakalt aia juurde kuna nägin, et üks mees oli aias ja rääkis kõrval aias oleva mehega juttu. Küsisin, kas on tema koerad. Alguses ignoreeris mind, kuid kui nägi, et ma ei lahku, siis tuli aia juurde ja küsisin uuesti. Vastuseks sain, et jah tema koerad. Sellepeale ütlesin talle, et võiks aia teha koerale kindlamaks, just tema enda koera turvalisuse pärast ja mina ei taha vastutada selle eest, kui see pisike jookseb minu koera lõugade vahele.

Sealt sain vastuseks, et siis peab minu koeral olema suukorv. Ütlesin talle vastu, et minu koer on rihmas nagu Tallinna linna seadus seda ette näeb ja suukorv pole kohustuslik. Muidugi selle peale mees ärritus ning ütles, et laseb mu koera maha. Ilmselgelt olin ma sellest lausest suhteliselt šokis juba ja kui nägin, et ta hakkas tuppa minema, pidasin mõistlikumaks sealt lahkuda. Keerasime kohe järgmisest tänavast vasakule ja olime jõudnud napilt paarkümmend meetrit kõndida, kui see mees ja tema naaber tulid meile relv käes järgi ja ajasid meid mööda tänavat taga.

Koheselt tegin kõne politseisse, et mind ja mu koera ähvardati maha lasta ja nüüd aetakse meid relvaga taga. Õnneks jõudsime ruttu ühte parki, kus olid veel mõned inimesed. Tänud politseile, kes väga kiirelt kahe ekipaažiga kohale jõudsid. Esimene auto küsis kus mehed on, ütlesin neile aadressi ja nad läksid sinna. Teine auto tuli küsis, mis juhtus. Seletasin neile ära ning ka nemad läksid alguses sinna, kuid palusid meil koeraga ootama jääda. Tagasi tulles küsiti täpsemalt andmeid ja uuriti, kas soovin teha avalduse. Ilma mõtlemata vastasin jaatavalt. Kirjutasin avalduse ära ning asi läheb nüüd menetlusse.

Minu ja koeraga on ÕNNEKS kõik korras, kuid sinna tänavale ei lähe me enam kunagi!

Politsei pressiesindaja Seiko Kuiki sõnul anti eile pärast kella 20 häirekeskusele teada, et Nõmmel, Õie tänaval jooksevad teatajale järgi kaks meest, kellest ühel oli väidetavalt käes ka relvataoline ese. Politseinikud reageeris kiiresti sündmusele ning rääkisid nii teataja kui ka talle järgi jooksnud ja seejärel koju naasnud meestega. "Teataja sõnul oli ühel meestest käes relvataoline ese, kuid mehed seda eitasid. Praeguse info järgi sündmus alguse osapoolte koerte käitumisest. Hetkel kontrollib politsei mõlema poole versioone ning selgitab välja, mis täpselt juhtus ja kas süütegu pandi toime või mitte," selgitas Kuik Delfile.