"On tekkinud uus traditsioon. Mõte elustada muinastulede süütamine on armas. Aga tule müsteeriumi nautimine ja mere lõpmatu vaatamine mattus bändide tümpsu sisse, millele veel mõnes kohas lisandus lärmav ilutulestik. Ja muidugi peab alati ja igal pool ikka sööma ja jooma. Seegi sündmus on muutumas läbuks. Lärmita ei saa justkui elada enam sugugi. Lärm ja lõbu peavad midagi varjama. Kas tühja hinge?"

"Muinastulede ööst on sihuke kommertsüritus tehtud, et pole mingit tahtmist sellest osa võtta. Minu meelest peaks see olema selline vaikne, mõtisklev ja kunagiste mereränduritest esivanemate mälestamise hetk, aga nüüd on tegelikult lõke kui selline suht teisejärguline, põhiline on ikka, et jälle võimalus ennast mingeid poolsüldibände kuulates umbe juua."

"Jälle mingi uus hullus. Vanasti tegid kalurid tuld vajaduse pärast ja nii, et oli ohutu. Et näeks merelt koju tulla."

"Kurvaks teeb see, et muinastulede ööst on ka tehtud kommertsüritus. Pigem see võiks olla selline vaikne olemine väikse seltskonnaga mitte hull kärts ja mürts."

"Muinastulede ööl süüdatakse ainult lõkked, ei ole sel ööl kohta ilutulestikul, taevalaternatel, õhupallidel, ka alkohol tuleks koju jätta."