"Mul on kaks last: ühe lapse koolis on 5, teisel 4 vaheaega. Mul on olnud mitu aastat võimalus jälgida paralleelselt mõlemat süsteemi. Eesti laste suvine koolivaheaeg on võrreldes muu maailmaga nagunii väga pikk, sellest nädalake vähemaks näpistada ei tähenda kokkuvõttes midagi. Samas annavad ühepikkused õppeperioodid + lisavaheaeg aasta sees palju juurde. Lastel tekib selline mõnus õppimise rütm ning nad väsivad vähem. Nii et mina olen oma kogemustele tuginedes 100% 5 vaheaja poolt. Vana süsteem on aegunud ja vajaks kindlasti juba kaasajastamist."

"Neli veerandit ja neli vaheaega nagu mullu ja muiste on õige, eksperimenteerimine midagi paremaks ei tee. On vahe, kas kolm suvekuud on vaba Eestis või Lõuna-Euroopas, meil tuleb iga suvepäeva püüda, seega ei ole suvevaheaja lühendamine adekvaatne. Reserv on olemasoleva kooliaja sisuline kasutamine, mitte nii, et juba paar nädalat enne suve- ja jõuluvaheaja tegelikku algust toimub igasugune jorla, millega ainult pingestatakse eesti lapsevanemate niigi pingelist töö- ja koduelu graafikut (perepiknikud jm). Samuti sajab juba praegu vähemalt nädal aega õpetajatelt kõikvõimalikke meilikirju lapsevanematele kooliaasta alguseks. Mis siis veel saab, kui üks vaheaeg juurde tuleb? Tulemus on see, et lapsed on ikka minu valvata, samas pean juba kooliga suhtlema ja tööl pean käima sõltumata sellest, kas on vaheaeg või mitte. Mis iibest me räägime, kui Eesti keskmise pisukese palga juures tahetakse veelgi lapsevanematele juurde sokutada kohustusi nii tegeliku lapsehoidmise kui ka sealjuures paralleelselt kooliasjadega tegelemise näol. Jah, see ei lahenda ikkagi probleemi, kuhu panna lapsed suveks, kui ise tööl käid, aga vähemalt hoiab ära reformiretoorika ja pseudolahendused, mis tegelikult midagi paremaks ei muuda. Räägin kui kolme algkoolilapse vanem."

"Minu arvates võiks see lisa vaheaeg olla, aga nö. koolipäevade arvelt, mitte lükata kooli suve poole edasi. Pole vaja lapsi koormata selliselt, nagu praegu on. Andke neile see 7 päeva lisaks. Ei jää keegi sellepärast rumalamaks."

"Kui osad koolid hakkavad katsetama ja rakendavad ja osad mitte, tekivad probleemid peredel, kus üks laps käib ühes ja teine teises koolis. Koolivaheajad peavad olema kõikides koolides ühel ajal. See lihtne süsteem annab ka lapsevanemale puhkuse või lisaaja midagi olulist teha. Lisaks, tõesti, kui sellest tekib suvevaheaja lühenemine, ei kõlba süsteem kuskile. Arenemiseks on vaja ka vabadust."

Minu lapse koolis on juba 2 aastat 5 vaheaega ja pean ütlema, et laps on kevadel tõesti vähem väsinud ja temale tuli see kasuks. Mis puutub hinnete väljapanekusse, siis meie koolis on trimestrite süsteem, hinnete väljapanek ja vaheaeg ei ole koos. Vaheajale lähevad ilma tunnistusteta, kokkuvõtvad hinded saavad nad novembri lõpul, märtsi algul ja siis juunis. Minule ei ole see probleem, ei pea hoidma reaalselt tunnistust käes, hindeid saab ju e-koolist vaadata."

"Viljandis on Kesklinna koolis ja gümnaasiumis juba 2 aastat 5 vaheaega. Algul oldi ka siin muudatustele vastu, kuid pärast esimest aastat oli enamik lapsevanemaid selle süsteemi jätkamisega nõus. Probleeme tekitas vastuolijatele see, kui peres käisid lapsed eri koolides ja ka huvikoolide vaheaegadega oli probleeme. Selle seadusega peaks need probleemid lahendatud saama. Need lapsed ja vanemad, kes siin halavad, ei tea tegelikult millest nad räägivad ja on pimesi uuendustele vastu. Koolide kogemused, kes kasutavad 5 vaheajaga süsteemi, on positiivsed ja tõesti on lapsed kevadel vähem väsinud."