Ametnike sõnul „ahistati“ intsidendi käigus veel üht USA patrull-laeva ja Kuveidi mereväe alust, teatab uudistekanal CNN.

Ühel hetkel lähenes Iraani alus USA laevadest hinnanguliselt 200 meetri kaugusele. Hoolimata Iraani laevameeskonnaga kontakti saamisest, keeldus see lahkumast, misjärel otsustati USS Squalli pardalt tulistada Iraani aluse suunas kolm hoiatuslasku.

Välisministeeriumi pressiesindaja Elizabeth Trudeau ütles, et sellised intsidendid viivad „ebavajalike pingete eskaleerumiseni“, lisades, et Washington ei mõista, mis on iraanlaste kavatsused selliste olukordade tekitamisel.

Tegemist on ühega mitmest intsidendist, mis on toimunud alates diplomaatiliste suhete värskendamisest kahe riigi vahel mullu pärast tuumakokkuleppe saavutamist. Iraani kõva kursi pooldajate, sh võimsa IRGC meelest oli suhete parandamine nimelt viga.

Alles teisipäeval piiras neli Iraani islami revolutsioonilise kaardiväekorpuse alust USA mereväe laeva USS Nitze rahvusvahelistes vetes Hormuzi väina lähistel. Ametnike sõnul näitas see taas iraanlaste „ohtlikku ja ebaprofessionaalset“ käitumist.