Rahva poolt kõige soositum kandidaat Eesti järgmiseks presidendiks on endiselt Marina Kaljurand – ehkki tema edu populaarsuselt järgmise, Siim Kallase, ees on kahanenud vaid viiele protsendile, ütles küsitlustulemusi tutvustades Turu-uuringute AS-i uuringujuht Juhan Kivirähk.

Kaljuranda toetab küsitluse järgi 22 protsenti ja Kallast 17 protsenti küsitletutest, valimisealiste kodanike hulgas vastavalt 25 ja 19 protsenti. Seejuures on Kallase toetusprotsent võrreldes juuniga oluliselt kasvanud: üheksalt protsendilt seitsmeteistkümnele (valimisealiste seas sootuks üheksa punkti võrra); Kaljuranna toetus on kosunud vaid kolme protsendi võrra.

Kolmandal kohal asub kõigi vastanute seas Edgar Savisaar 15 protsendiga (valimisealiste seas on tema toetus seitse protsenti). Valimisealiste seas on kolmandal kohal viimasena presidendikonkurentsi lülitunud Allar Jõks kümne protsendiga, kes kõigi vastanute seas on neljandal kohal kaheksa protsendiga.

Kivirähk märgib, et hoolimata aktiivsest suvisest kihutustööst ei ole Jõksi toetusprotsent suve jooksul muutunud (kuigi valimisealiste seas on see siiski ühe punkti võrra tõusnud). "Samas on tema üks neist kandidaatidest, kellel avaneb võimalus kandideerida riigikogus esimeses hääletusvoorus ning võrreldes teiste seal üles seatavate kandidaatidega – Mailis Repsi ja Eiki Nestoriga – on tema toetus rahva hulgas selgelt suurem (Repsi ja Nestorit sooviks presidendina näha vaid kolm protsenti küsitletutest)," kommenteeris Kivirähk.

Jõksile järgnevad Indrek Tarand ja Mart Helme. "Kui Tarand pole seekord presidendikampaanias osalemise vastu huvi üles näidanud, siis Helme on sarnaselt Jõksile teinud terve suve aktiivset kampaaniat. Ometi on tema toetusprotsent kasvanud vaid ühe protsendi võrra (mis jääb statistilise vea piiresse)," lisas Kivirähk.

Turu-uuringute AS küsis presidendikandidaatide kohta 9. kuni 22. augustini 1003 inimese arvamust, kellest valimisealisi kodanikke oli 818.