"Need kohad valisime selle järgi, et me tahtsime näidata Eesti ilu ja kaunidust. Küsisime ja rääkisime ka esinejatega, et kus neile sobiks, kus nad parasjagu liiguvad ja kuhu nad saaksid tulla," rääkis Kersna. "Mis vahet sellel on kus keegi on? Kui inimestel ei ole muud teha kui nina urgitseda ja nokut näppida ja selliste asjade kallal pead murda, siis las nad olla."

"No Siim Kallasega oli alguses variant Jägala juga, aga me käisime seda vaatamas ja seal polnud hoogu ja võimsust. Ja siis mõtlesime, et võib-olla tõesti siis Kallas kalda peal, miks mitte?"

Küsimuse peale miks siis Marina Kaljurand ei olnud kaljude juures või ranna peal, vaid hoopis presidenditoolile väga lähedal Kadriorus, vastas Kersna: "Sest tal oli tohutult kiire! Mõtlesime küll kuhugi maale minna, aga tal lihtsalt ei olnud seda aega. Aga kuna Kadrioru park on mu kodupark ning see oli täis kauneid ilusaid õisi ja Marina ise ka üks selline paras roosinupp."

"Kunst annabki erinevaid tõlgendamisvõimalusi. Me ei tahtnud teha hallide igavate stuudioseinte vahel rapsimist," selgitas saatejuht. "Võiks ju ka küsida, et te ju läksite Jõksiga rappa? Aga ma rääkisin Jõksiga sellest, et me kutsume teid imeilusasse Kakerdaja rappa ja küsisin, kas see teid häirib? Ta ütles, et vastupidi, ma olen siuke looduse mees ja mulle väga raba meeldib!" rääkis Kersna.

"Ma ei taha ennast nüüd väga televisiooni kunstnikuks pidada, aga kunstnikul maalib ikka alateadvus maalid. Kui üldse, siis võib süüdistada alateadvust valikutes. Mingeid kurje plaane meil teadlikult ei olnud," põhjendas ta.

President on nagu jumala asemik maa peal

Presidendivalimiste kohta ütles Kersna, et kõik läheb nii nagu minema peab. "Aga loomulikult meeldiks mulle kõige rohkem Marina sellel lihtsalt põhjusel, et meie sagedused ühtivad. Me oleme üks põlvkond, ühel ajal lõpetanud ülikooli, üheskoos ehitanud üles Eestit," ütles ta.

Vahur Kersna Intervjuud

"Ma arvan, et ta on eetiline, tark ja kiire reageerimisega. Ta ei ole sündinud hõbelusikas suus. Ta on elanud väga traagilisi episoode oma elus läbi, et see annab talle empaatiavõimet ka, mida ma ootaks presidendilt kui sümbolilt. Et ta oleks ja kajastaks minu maailmavaadet ja Marina kajastab seda kõige rohkem," ütles Kersna. "Aga loomulikult ma selles saates ei esitlenud seda kunagi."

Praegust presidenti on paljud kandidaadid kritiseerinud passiivsuse tõttu, kuid sellega saatejuht ei nõustu. "Ma arvan, et president on sümbol, et president on eeskuju, ta on kuningas. Ta ei peagi ülearu sekkuma. Ta peab lihtsalt olema. Minu nägemuses on ta nagu lipp ja vapp, ainult et ta teeb tööd ja esindab meid. Ta on nagu riigi ema või isa, mida peaminister ei ole. Ta on nagu jumala asemik maa peal," selgitas ta.

Ega presidenditöö ei ole istumine ja konjaki joomine. Et tõmbad sigarit ja räägid oma vendade vabamüürlastega juttu.

President Ilvese ametiaja kohta ütles Kersna, et ta on möödunud kevade lumi. "Ma vaataks ikka homsesse päeva."

"Osade presidendikandidaatidega on ka nii, nad on eilse päeva tegijad. Palun vabandust, aga Siim Kallas on ikkagi hästi tubli, et ta tegi Eesti raha, aga see oli 25 aastat tagasi. Tema suur töö on tehtud. Mida ta enam rapsib?" arvas Kersna. "Ja tema vanus ka ikkagi. Ega presidenditöö ei ole istumine ja konjaki joomine. Et tõmbad sigarit ja räägid oma vendade vabamüürlastega juttu. See on ikkagi natuke teistsugune amet," ütles ta.

"Aga Marina on tänases elus väga aktiivne ja väga heade kontaktidega ja väga kursis sellega, mis maailmas toimub. Temast oleks palju rohkem tolku," ütles saatejuht. Väite peale, et ka Kallasel on välisriikides palju kontakte, kostis Kersna: "Aga need on eilse päeva kontaktid."

Mailis Reps on väga tore neiu, aga ärgem unustagem, et tal on ikkagi viis last ja need lapsed vajavad ema.

Kersna mainis presidendi vanust, kuid kõige noormat kandidaati Mailis Repsi ta sobivaks ei pea. "Mailis Reps on väga tore neiu, aga ärgem unustagem, et tal on ikkagi viis last ja need lapsed vajavad ema. Ja see oleks Mailisest liiga julm, kui ta saaks presidendiks. Ühel päeval, kui need lapsed on suuremad, siis mul ei oleks midagi selle vastu, aga tänasel päeval vajavad need lapsed ema," ütles ta.

Küsimuse peale, kas on paslik teha teise pere eest otuseid ütles Kersna:
"See on nende pere otsustada, aga mina võin vabas Eestis öelda mida ma arvan."