Maiziere ütles usutluses ajalehele Bild am Sonntag, et tänapäeval on võimalik internetirakenduse abiga tuvastada, kas suvalisel fotol olev isik on poliitik või kuulsus. “Ma sooviksin samasuguse näotuvastamistehnoloogia kasutusele võtta lennu- ja rongijaamade turvakaamerates. Seega kui kahtlusalune ilmuks kaamera vaatevälja, tuntaks ta ära ja süsteem annaks sellest märku,” rääkis minister.

Ta ütles, et samasugust süsteemi katsetatakse juba valveta jäetud pagasi puhul, millest kaamera suudab märku anda vahetult pärast pagasi omaniku lahkumist.

Ka teistes riikides kaalutakse samasuguste tehnoloogiate kasutuselevõtmist, kuid sakslased on jälgimistegevusse alati skeptilisemalt suhtunud, mäletades Ida-Saksamaa salapolitsei Stasi ja natside Gestapo tegevust.

Juulis tabas riiki kaks terroriorganisatsiooni Islamiriik rünnakut, üks Wuerzburgi lähedal rongis ja teine muusikafestivalil Ansbachis, kus äärmuslasest Süüria päritolu varjupaigataotleja vigastas 20 inimest, mistõttu on sisejulgeolek saamas üha rohkem tähelepanu.

Maailma suurima õllefestivali Oktoberfesti korraldajatel on seetõttu mure oma ürituse turvalisuse pärast ja selle aastasel üritusel otsustati keelata seljakottidega sisenemine, piirata üritus taraga ja tugevdada turvakontrolli.

De Maiziere leidis, et seljakottide keelamine suurüritustel võib tulla abiks, lisades aga, et selle otsuse peab langetama ürituse turvamise eest vastutav isik.

„Me peame tugevdatud turvameetmetega ära harjuma. See on ebamugav, nõuab aega ja vaeva, kuid ma ei arva, et see tähendab üksikisiku vabaduste vähenemist,“ lisas siseminister.